contact

Verslag van de 3ballons Vogezen 9 juni 2012


3 Ballons 2012



7 dappere vrienden van Tineke begaven zich zaterdag naar Vogezenland om er een exploot te gaan afwerken en vooral om weer eens een vinkje te kunnen zetten op ons stoer lijstje.

Bart, Dirk,Bjorn, Wim, Ringo en David stonden in alle vroegte op om deze 204 km lange tocht te proberen tot een goed einde te brengen. De 7de man, Gerd,

stond maar op aan de start.

Al van in de start wordt op zo'n cyclo stevig doorgereden. Automatisch ben je meegezogen en rijd je dus sneller dan je zou willen. Zeer gevaarlijk om je

vroegtijdig op te blazen.

De eerste col, onder de naam Ballon de Servance, diende zich al snel aan . Ietwat in processie (het peloton van 4000 deelnemers was nog niet voldoende gescheiden) was het moeilijk je eigen tempo te zoeken. Een lange technische afdaling was de eerste beloning.

Na de eerste klim splitsten Gerd en Wim zich af. Zij hadden de tocht van de 100 km gekozen. Misschien niet onverstandig wetende dat er een terras aan de finish lag en er mooi weer werd voorspeld voor de namiddag. Daarbij konden we maar kort wegmijmeren want al snel volgden Col d'Oderen, Col du Bramont en Routes des Américains. De eerste 2 niet al te stijl wat ons de tijd gaf om te genieten van de omgeving. Vooral de Col du Bramont is een prachtige klim in het bos met veel haarspeldbochten. De Routes des Américains is dan weer een kl**tzakje waarop je je gemakkelijk in mul kan rijden, en dit met nog meer dan 100 km te gaan.

Col de Hundsruck was Col nr. 5 en de opwarmer voor de voorlaatste col, de Ballon d'Alsace. Op die laatste zie je langs de kant van de weg al de eerste lijken van de dag. Prachtige col, al denken sommigen na 150 km daar al wat anders over.

In de aanloop van de laatste col krijg je nog de heuvels tussen Errevet en Champagny voorgeschoteld. Een 5-tal Kluisbergen na elkaar. Op je info papieren vooraf stond hierbij: 'wie zich nog goed voelt, forceer vooral niks'. Dit zegt genoeg en ook direct iets over wat nog komen moet, La Planche des Belles Filles. Een prachtige naam voor een col die je al vervloekt van in de eerste meters. Lang is hij niet, 5,5 km, maar met stijgingspercentages tot 14 procent wil je toch liever een drankje met dit percentage.

In de laatste kilometer stond Gerd de 5 van de 200 km nog aan te moedigen. En met Wim aan de finish om je op te vangen was dit een zeer geslaagde rit.

Iedereen genoten, iedereen goed gefietst.

Dubbele punten voor Wim, Gerd en David die in Tinekesoutfit door de Ballons fladderden.

Volgend jaar opnieuw ?



David Fieux aka Rebellin

8 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag van David waarvoor dank. Dikke proficiat en respect voor de aanwezige Tinekesvrienden

Skatbewaarder zei

Nog een redacteur erbij. Amaai zeg, ze krijgen de goeste te pakken blijkbaar.
De kleuren weeral met verve vertegenwoordigd in het buitenland.
Bij mij blijft het bij kriebelen.

pantani zei

Mooi verslag David.Vooral ook de leute met de mannen en het pleintje in Belfort zal me bijblijven.Zwaar maar geslaagd,is zeker voor herhaling vatbaar.

Jacques de consultant zei

Een trotse vader pinkt een traan weg voor zoveel inzet op sportief en literair vlak van zoonlief. Proficiat voor zowel het verslag als de rit, ook aan de andere deelnemers. Alhoewel, ik heb nog geen enkele foto "in actie" gezien, het is niet moeilijk om met de auto tot aan een wegwijzer te rijden en daar dan met de fiets te poseren.

David aka Rebellin zei

Bedankt voor de goeie commentaar.
Er staat wel een schrijffout in 'te stijl'.
Waarschijnlijk omdat ik zat te denken hoe stijlvol ik die steile klim opreed.
Maar ja, je eigen fouten (h)erkennnen zijn ook 2 kwaliteiten.

Ringo aka Ringo zei

(h)erkennen is maar met 2 n's!

Jacques de consultant zei

Neenee, met drie, maar niet alle drie achter mekaar !

David aka aka tuut tuut zei

en met h van hratinpetatten