contact

Verslag van de rit van 17 juni 2012 Gent-Wevelgem


“ 41-ste editie van  Gent-Wevelgem 2012- De moeder aller rally’s – Ter info , de Tinekesvrienden zijn de enige ploeg die alle 41 edities gereden heeft , weliswaar ook een deel onder de naam “Remmerietrappers”.

19 + 1 – 1 renners aan de start (19 in Heule + Gerd in Wevelgem – Dieter die na een uurtje rechtsomkeer maakt).

Wij gaan met zijn allen voor de 90 km . Waar is de tijd dat wij voor de grote afstanden gingen en met een camionette vol fietsen en frigoboxen naar Gent reden .

Weeral geen redacteur uit de top 3 aan de start. Van de voorzitter weten wij dat hij op hoogtestage is maar van Red Philippe doen allerlei geruchten de ronde.

Men denkt dat hij bezig is met KVK over te kopen. Anderen denken dat hij nog maar pas terug is van de scoutingsopdracht en aankoop van de Griek Blandel Koussalouka ( de broer van Moussaka) , aangekocht bij de franse derde provincialer Monaco.

Jacques (en niet EX-MM) en Willy leiden de renners naar de start in Wevelgem onder het zingen van het nieuwe lijflied :



Spring maar achter op bij mij, achter op mn fiets
En ik weet nog niet waar we naartoe gaan samen, maar dat boeit me ook helemaal niets.
En spring maar achterop bij mij, dan gaan we samen weg,
en ik weet nog niet waar naar toe, maar dat maakt niet uit want ik weet wel de weg.



Na de reglementaire inschrijvingsprocedure trekken wij ons op gang onder commando van de droog getrainde Trois Ballons fietsers Bart en Dirk , later afgewisseld door Bjorn en Wim .

Petra houdt echter alles goed in de gaten aan de hand van een spiegel die Dirk op haar stuur gemonteerd heeft. Af en toe kijkt ze eens naar haar coiffure of naar haar gerode lippen.

Nu en dan werpt ze ook een blik naar wat er allemaal in de buik van het peleton gebeurd..

Er staat een stevige zuidwester in de Westhoek. Wij kronkelen tussen de velden vol met koeien met gezwollen uiers. Een boerke vertelde mij vorig week dat die beesten geen leven hebben : “Twee keer per dag aan hun tetten getrokken  en maar 1 keer per jaar gevogeld” is toch geen luxeleven nietwaar. Of toch ??

Aan de voet van de Monteberg wordt er een patat op gegeven . Er staat geen maat op de Ballonvaarders die over de Kemmel vliegen en de anderen opwachten in Kemmel dorp voor de controle.

Het is een poosje wachten op de volgwagen , bestuurd door de schoonvader van Bart Vanhouteghem . Die werd hier en daar opgehouden tussen één of ander groepje fietsers  en heeft daarenboven ook onze vriend, en leider in het klassement, Ronny opgeladen. Die voelt zich niet goed in zijn vel na het eten van scampi’s.



Nog even wachten tot na de pisstop van Petra en dan volle gas naar huis met de wind in ’t gat. Van in Moorsele wordt er aan 45/50 km per uur gevlamd nadat Willy de spreekwoordelijke knuppel in het rennerspark gegooid heeft.



Na 94 km aan 27,1 km/u zijn wij terug op Heule platse. Een goede training voor de verbroederingsrit van volgende week in Geraardsbergen. “”

Willy de PM

2 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag van onze PenningMeester. Hoe minder hij fietst, des te beter hij schrijft.

Skatbewaarder zei

Ah, nog vergeten dat de pump met ingebouwde hartslagmeter de test eervol doorstaan heeft.
En wij hebben er geen opleg moeten voor betalen.
Plezier zondag met de "sjoepappentrappers";