contact

Verslag van de rit van 1 mei 2016 Mont St-Aubert

Na een goede 2 maanden van roderen, aftasten en studierondes ruilen we langzaam maar zeker het Vlaamse vlakke land in voor een iets geaccidenteerder parcours. De voorjaarsklassiekers mochten er alvast zijn : we herinneren ons parels van ritten op heerlijke wegen, malse regen, bolle en dolle kasseien, panoramische vergezichten en schuchtere molshopen.
Er hing spanning in de zondagse lucht : zouden we nu wel toegang krijgen tot onze felbegeerde reserveonderdelen of zou de toegangscode opnieuw het slachtoffer geworden zijn van de wispelturige fratsen der Kortrijkse ambtenarij? Met de blik op oneindig, het verstand op nul, een bang hartje en trillende vingers stapten we gedecideerd af op de toegangsdeur van ons munitiedepot. De zo felbegeerde klik na het intoetsen van de code vervulde ons hart met blijdschap. Het uitstekend lobbywerk van MM Pantani wierp zijn vruchten af en onze sportdirecteur kon de volgwagen volproppen met klandestiene fietsbatterijen en minuscule motortjes. Dit werd vakkundig gemaskeerd door enkele fietswielen en wat EHBO-materiaal.
Simon was trouwens blij met zijn promotie tot sportdirecteur. Dankzij Joost worstelde hij zich de voorbije week door een kanjer van een identiteitscrisis. De naamsverwarring met schoonbroer Kevin deed zijn zondags alibi verbleken en zorgde ervoor dat er naast tekst ook heel wat uitleg aan te pas kwam op het thuisfront.  Leg het maar uit : schoonvader last zijn rit af vanwege de slechte klimatologische omstandigheden, Simon kruipt in de huid van Kevin en is een volledige zondagvoormiddag uithuizig : Pieter Aspe zou ervan smullen. Gelukkig was zijn verdediging een stuk steviger dan hetgeen Zulte de laatste tijd laat zien en kon hij de thuisaanval onmiddellijk neutraliseren.
Champ Piet was ritarchitect van dienst  en stak direct van wal met een heuse bergrit richting Mont-Saint-Aubert. Hij werd zaterdagmorgen nog gespot met een mand vol eieren aan de voordeur van de Arme Klaren. Die omkoperij was succesvol : hoewel de morgen nog naar herfst rook, kregen we al vlug lentetaferelen voorgeschoteld hetgeen vestimentair geen simpele zaak is. De tijd van blote kuiten en halfnaakte dijen komt steeds dichter. De indrukwekkende atletische verschijning van president fondateur Mark werd samen met zijn fluit druk gesolliciteerd om als medekopman te fungeren maar de fiets van onze clubgps had geen zin in een strijd aan het front. Het was integendeel de president die – nog vol adrenaline na een hemelse voetbalavond – besloot samen met Piet de degens te kruisen met de klimdemonen.
In een verrassend nieuw decor werden we meegetroond richting de Mont-Saint-Aubert. Het glooiend landschap zorgde voor een scherpe afstelling van alle lichaamsonderdelen zodat de uiteindelijke opdracht met succes kon vervuld worden. Als een meerkoppige draak loerde de reus ondertussen likkebaardend richting mannelijk en vrouwelijk Tinekesvlees. In verspreide slagorde veroverden we centimetergewijs elke morzel stijgende grond. Iedereen bleef heldhaftig in het zadel, behendig de meppen van de draak ontwijkend. SB/PM Willy keek het beest zelfs in de muil door op de flanken zijn prostaatvocht achter te laten. Desondanks remonteerde hij nog als een jong veulen het peloton.
Op het graf van de draak bouwden we een door Simon gesponsord feestje en als klap op de vuurpijl mochten we breedlachend op de foto bij de restanten van onze verovering. Opnieuw een plaatje voor het nageslacht! In gestrekte draf en tegen de wind in beukend ging het vervolgens huiswaarts.
Een heerlijke rit met tal van spitsvondigheden ineengeknutseld door een champ die naam waardig. 84,5 km, 25,4gemiddeld en 25 deelnemers! Mooie statistieken.
Tot zondag!
Red Philip


4 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag van een even prachtige rit. Dit was 3u16 puur genieten van het landschap, de zon en de Tinekesvrienden!!!

Dank aan Red Philippe voor het verslag en zijn invallen als MM ai.

Proficiat aan Kampioen Piet voor de originele en rit

pantani zei

Heel mooi verslag. Thx om de zware taak van MM over te nemen. Gr vanuit de Gard waar de spieren overuren kloppen om de hoogtemeters en lange ritten te verteren.

Anoniem zei

Mooie rit en dito verslag. Volgens Anke Vinokourov is de Molenberg minder zwaar dan steile kant mt saint aubert!!!
De mol.

De berggeit zei

@Vino, ik denk dat de molenberg zwaarder is (=kasseien), is wel minder lang. Voorzien voor 17 juli.