contact

Verslag van de rit van 29 mei 2016 Kwaremont

Terwijl half België ten prooi gevallen was aan regen-en modderstromen, had meteo Tineke het opnieuw netjes uitgekiend. Relatief droge voormiddag in aangename temperaturen : boenk erop! We zagen dan ook 24 believers die Ten Koetshuize bijna uit zijn voegen deed barsten. Buffalo Benny maakte een gesmaakt wederoptreden al moest hij na het bekijken van de ritfiche toch even het kleinste kamerke opzoeken. Wie hierbij een andere stroom dan een modderstroom in gedachten had, kwam echter bedrogen uit. Benny sloeg een blue white Indianendansje uit de benen in de hoop de weergoden alsnog te bekeren. Vergeefse moeite evenwel, de zondagse boetedoening over berg en dal bleef rotsvast op de agenda staan. Zoals het onder solidaire anciens gaat, had de alomtegenwoordige SB/PM de sportdirecteursfakkel van good old  ex-secretary-general Jacques tijdelijk overgenomen. 126 jaar ervaring die de continuïteit van het gemotoriseerd rollend materiaal feilloos garandeerde : wie doet het deze club na? Marie stal de show door zich bij de start aan te bieden  met een mysterieuze witte plastic zak waarvan de inhoud angstvallig geheim gehouden werd. Na een korte inspectieronde deed Willy het tuig discreet verdwijnen in de zetelbekleding van de volgwagen. Of hoe een knalpot in de doofpot verdwijnt.
Een nog naar zeelucht ruikende Pantani deelde monter en fris alle rugnummers uit. Na de zaterdagse monsterrit naar het Benidorm van de Vlaamse kust zat er wat zand in zijn gewrichten. Hij beloofde plechtig om zich in de buik van het peloton te verschansen of gaf hij daarmee aan schrik te hebben om ontketende Tinekesvrienden niet te kunnen volgen? Alleen hij kent het antwoord. Simon en Jan fungeerden als werkwillige machinisten terwijl de president waakzaam als steeds het conducteursfluitje hanteerde. We waren amper van start toen Frederik Mahieu het al welletjes vond. Woest omwille van een lekke achterband hield hij zijn vehikel in een wurggreep om het uiteindelijk in zadel-en stuurstand zodanig te folteren dat de president vol mededogen ter hulp schoot. Terwijl een uitbollende MM opnieuw met zijn gedachten aan het strand vertoefde, werd het euvel professioneel verholpen. Er kon ter plaatse maar net een clash der bestuurstitanen vermeden worden : het bureaucratische vuile handensyndroom mondde uit in een discussie over het ambtenarenstatuut waarbij haat-liefde toestanden over en weer vlogen zoals potten en pannen in een echtelijke ruzie.
Na dit geslaagd theatraal intermezzo ging het tegen een egaal tempo richting klassiekers uit de Ronde. Een lichtlopende aanloop bracht ons in de omgeving van likkebaardende reuzen zoals de Oude Kwaremont, Paterberg en Tiegemberg. Een laaghangend wolkendek verborg hun schrikwekkend uitzicht. In verspreide slagorde werd de Oude Kwaremont kassei per kassei veroverd. Iedereen bereikte ongeschonden en volgeladen de top waarna het via de legendarische Ronde van Vlaanderenstraat richting Paterberg ging. Een 3-tal dappere kasseivreters waaronder champ Piet namen succesvol die licht glibberige hindernis terwijl het peloton in mietjesdraf voor de alternatieve route richting keilekkere pitstop koos. Bedankt Willy voor spijs en drank! Onze polyvalente voorzitter ontpopte zich nog als fotograaf van een concurrerend clubje dat zowaar een KVK-renner in de rangen telde!
Vanop het dak van de etappe trokken we na het verorberen van de Tiegemberg richting Heule met als epiloog de klassieke finale langs het kanaal. Tim jaagde opnieuw het vuur in de pan waarna de reeds uitvoerig geteste kuit-en dijspieren nog eens in alle hevigheid hun duivels konden ontbinden. Tussendoor zette Xavier nog eens de sportdirecteur aan het werk door zijn luchtkamer leeg te laten lopen.
Proficiat aan parcoursbouwers Simon en Jan die ons een heel geslaagde zondagvoormiddag bezorgden!
75 km, 24 deelnemers en 25,5 gemiddeld. Tot zondag om …7u30!
Red Philip

 NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/1191002395



2 opmerkingen:

President zei

Opnieuw een prachtig stukje proza van onze eminente clubschrijver waarvoor dank. Heel mooie rit van Simon en Jan met enkele leuke verrassingen in het parcours. Aangenaam en verstandig tempo en perfecte lengte van de rit, ze mogen dit nog doen -:)

Anoniem zei

Altijd gezellig fietsen op de kwareMOLT.
De mol.