contact

Verslag van de rit van 26 juni 2016 Maarkedal


Een ongewoon beeld bij de start van de 17de rit. Een zonderling individu had zich in camouflagekledij en gewapend met een opvallend schiettuig verschanst in het Kasteelpark. Wat was hier aan de hand? Werd Fanny gestalkt bij het ineenknutselen van haar bolide? Hadden de Streuvelsvijanden n.a.v. het vorig verslag de vendetta gezworen en een zelfmoordterrorist ingehuurd? Of hadden we plots te maken met een talentscout op zoek naar vers wielerbloed? Niks van dit alles, zo bleek. Ons alert bestuur had een fotoshoot besteld bij niemand minder dan ex-Tinekesvriend en huidig museumhouder van onze vereniging, Rudy Vansteenkiste. Onze oudstrijder had in alle vroegte zijn zondagse kalender geblokkeerd om een nieuwe generatie wielertalent op de gevoelige, digitale  plaat te komen vereeuwigen. Dit getuigt van klasse en van een grenzeloze liefde voor de huidige helden en heldinnen van het carbonnen , semi carbonnen of nog stalen ros. Bedankt Rudy! Fier als een gieter showden we dan ook onze kathedralen van lichamen , gevormd, gebeiteld en afgelijnd door talrijke fietskilometers en menig afgeroomde dagschotel. Onze sponsors zullen uiterst tevreden zijn dat hun merknaam op een dergelijke manier alle eer wordt aangedaan. We mochten ook enkele special guests verwelkomen die wegens andere verplichtingen noodgedwongen de fiets op stal dienden te laten. Zo verschenen onze volslanke mannequins Mark en Geert Depoortere 1 in het gezelschap van filet purcoureur Diederik ook op de catwalk. De camera begon in alle richtingen te flitsen, vooraanzicht, rugaanzicht, met helm, zonder helm. Zelfs een drone-achtige shoot zat in het pakket. Yvan drong nog even aan op een verregaander ontbloting van de Tinekeskroon maar de ethische commissie van de club had jammer genoeg vergeten een naaktfotografievergunning aan te vragen.

Marie nam plaats achter het stuur van de volgwagen en meteen wreven de bookmakers zich flink in de handen. De vraag was niet zozeer “wie rijdt vandaag plat?” maar eerder “hoeveel zullen er vandaag lek rijden?”. De prognoses vlogen in het rond. Onverklaarbaar hoezeer een sportdirectrice invloed uitoefent op de onvoorspelbare rekbaarheid van een binnenband. Helaas, driewerf helaas, deze keer besloot ons eliteteam om Marie volop te laten genieten van een met zon overgoten landschap  door vakkundig alle bultjes en andere oneffenheden in het wegdek te ontwijken.

De architecturale parcourstekening van Kevin was opnieuw een pareltje van de zuiverste soort. Je vindt parels niet alleen in oesters maar ook in het wielerbrein van deze messcherpe FCB-fan. Zo stonden o.m. de Ladeuze en andere kuitenbijters op het programma. Alles werd uit de kast gehaald : spierkracht, zweetdruppels en tandengeknars. De ademhaling vertoonde een cardiogramachtige curve, het hartritme leek op de blauwdruk van een bergetappe uit de Tour en de kasseien geselden  “paard en ruiter”. Als gladiatoren pakten we elke hindernis keurig in. Dwangarbeiders van de weg en dit op zondagochtend. Verbetenheid en verbondenheid voelen in het heetst van de strijd, gedragen door vriendschap en afgeborduurd met een samen uit-samen thuisgevoel…Kan het nog mooier?

Tijdens de pitstop werden we verwend met spijs en drank waarbij Geert Sioen tot de onthutsende vaststelling kwam dat zijn echtgenote een heuse wafelfabriek runt. Bedankt Marie.

De 2de rithelft had nog enkele  speciallekes in petto waarbij de conditie verder aangescherpt werd. Als klap op de vuurpijl volgde nog een bloedstollende finale langs de oevers van het kanaal waar er opnieuw grenzen werden verlegd.

Voldaan en blijgezind rolden we over de Heulse eindmeet. 96 km, 26,6 gem, 550hm en 19 leden.

Tot zondag!
Red Philip
 
NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/1231449854

3 opmerkingen:

President zei

Een even knap verslag als het niveau van de rit!!! Grote klasse, wat een club, en deze week met een fotoshoot!! Wacht tot ge het resultaat ziet!!

Anoniem zei

Wat een klasse van onze clubjournalist! Niet te evenaren!
De mol.

Skatbewaarder zei

Het redactieniveau van knze redacteur gaat nog altijd crescendo. Waar haalt hij het ? Zeker PO1 niveau.
Als hij ook zo kan zeggen als schrijven dan moet hij zeker in de politiek gaan.
Prachtige rit van 't zeuneke.