contact

Verslag van de rit op verplaatsing van 21 mei 2017 Poperinge- Kassel

Het is het seizoen van de schoolreizen en de Tinekesvrienden laten dit niet aan zich voorbijgaan. Geen Plopsa- of Bobbejaanland, Bellewaerde of Walibi maar het pretpark voor wielertoeristen dat “Monts des Flandres”  heet is onze verrereisbestemming.
De organisatie van deze trip is in de pollekes van de betrouwbare club GPS Mark alias de Fondateur die ons een perfecte wegbeschrijving heeft bezorgd naar het voetbalveld van Poperinge waar tegen 8u  19 fietsers en sportbestuurder Piet staan te popelen om te vertrekken. Een bijzondere vermelding voor Sven die de verplaatsing naar de Hoppestad per tweewieler heeft gemaakt.
Onder de 19 deelnemers oa onze K3 dames en Diederik die de dag ervoor La Chouffe achter de kiezen stak, niet het bier maar de rally met 2000hm, bravo! Ook nieuw lid Arne, fan van 50 tinten fluo, is opnieuw van de partij, nu in fel geel , een opmerkelijke verbetering na de vuilkarversie van vorige week dixit Piet. Voornaamste afwezige is de MM Red Philippe, volgens boerenbron wegens het te uitbundig vieren van de tweede en laatste overwinning van de Kerels dit seizoen.
Na een uitgebreide briefing over het menu aan hoogtemeters zetten we stip om 8u koers naar en over de schreve. Weinig tijd om op te warmen want na 20km wacht de Boeschepeberg ons op. In grupetto en  danseuse hijsen we ons naar boven, de hartslagmeter en de zweetporiën schieten wakker. Boven wordt de volgwagen druk gesolliciteerd om de overtollige windvestjes en mouwkes over te nemen. Na de dubbele meteorologisch geïnspireerde afgelastingen van vorig jaar waren Mark zijn eiers voor de arme Klaren ditmaal wel succesvol, een stralende zon houdt ons gans de rit gezelschap. Het heldere weer zorgt voor echte VERgezichten over Frans- en Vlaams-Vlaanderen.
Na een korte afdaling volgt de pittige Catsberg , waar we een zwoegende mollige veel te warm geklede Mountainbiker inhalen. Fanny fladdert er stijlvol voorbij waarbij die mens zijn emmer de vernedering overloopt , net als zijn lebmaag en hij luid kotsende de Cats onderbraakt en dat tegen de muur van de Abdij . Mark meent onverteerde resten croissant, cervela, camenbert en pain francais in de kots te hebben herkend.
We overbruggen de afstand naar de Kasselberg over vlakke en landelijke wegen. Het is puur genieten geblazen van zon, natuur en tinekesvriendschap. Enige ergernis zijn ambetante wielerterroristen die de Belcanto fietsen en ons als gekken willen voorbijsteken, kan de Guido dat niet op een andere dag organiseren? Mark heeft in de beklimming van de Kassel voor een verrassing gezorgd, niet alleen een forse hellingsgraad van +20% maar ook een hindernisparcours waarbij over en tussen nadar moet gelopen en gesprongen worden. En dan vanaf stilstand starten op een steile helling, dit levert hilarische en vloekende klikpedaaltoestanden op die onmiddellijk worden vergoed met een uitgebreid bevoorradingsbuffet op de schilderachtige markt van Kassel, dank aan service-course Piet.
Na de versterking van de inwendige wens wordt de terugtocht ingezet, de zwaarste bergkost (en kots!) ligt achter de rug en via licht heuvelende wegen bollen we via Watou opnieuw België binnen.  Mark laat ons net als op de heenweg opnieuw langs het Helleketelbos fietsen en ook de laatste kms zijn identiek aan de eerste kms van onze tocht wat hoongelach van zijn opmerkzame  Griffioenbroeders Bart en Geert ontlokt. Gelukkig kan de President diplomatisch de gemoederen sussen of er was ruzie in het Griffioenbestuur.
Na een spannende eindspurt rollen we moe maar gelukkig de parking terug op. De superlatieven vliegen in het rond en Mark geniet van een staand op de pedalen ovatie. Echt toppie deze rit, opnieuw een parel op de rijke rittenkroon van de Tinekesvrienden. Dikke proficiat en veel dank aan onze club-GPS! 20 starters, 80km aan 26.1 gemiddeld, 601hm


President





3 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtige rit georchestreerd door Mark in een beklijvend verslag gegoten. Alweer een topzondag.

Red Philip zei

Wat een fijn afgelijnde beschrijving die vol staat van geografische kennis en schitterende klimatologische omstandigheden! Zelfs een hoogstaande culinaire 7 gangen kotspartij wordt in 3-sterrenproza beschreven : grote klasse recht uit de presidentiële pen! Pijnlijke spieren na een nachtje sirtakidansen in combinatie met een overdaad aan ouzo door de panenka-overwinning : heerlijk al is het besef dat ik daardoor een toprit moest missen toch aanwezig.

Skatbewaarder zei

Ja. 5 sterren rit. Dank aan de fondateur en de weergoden.
Leuk te zien dat er voldoende interesse was. Blijk van waardering voor het voorbereidingswerk van de fondateur