contact

Verslag van de rit van 28 mei 2017 Franco-Belge

Een lichte vorm van twijfel sloop deze zondag rond 7:20 de gelederen van de Tinekesvrienden binnen. Zouden de tropische temperaturen alsnog door dreigende wolken in plensvorm op onze kathedralen van lichamen terechtkomen of zouden ze eerder onder de noemer “donkere wolken regenen niet” vallen? Zou meteo Tineke voor één keer gedribleerd worden? Ringo haastte zich door alle beschikbare buienradars heen terwijl de president bij aankomst terecht orakelde dat meteo Tineke de enige echte buienradar – en weerreferentie is en blijft. Wie dat durft te ontkennen, kan evengoed het licht van de zon ontkennen. Er zijn nog zekerheden in het leven! Ook even paniek bij onze ritarchitect en Tripadvisor Kevin : zijn maag - en darmstelsel stonden op onweer maar een sanitaire stop avant l’étappe kon deze onrust alsnog in de kiem smoren. Het was trouwens aanschuiven geblazen want ook Jan deed het in de pan.
De Tinekesduiven – en duivinnen landden redelijk traag waardoor even gevreesd werd voor een onderbezetting van het peloton. Onder het motto zeker maar langzaam vulde de tarmac zich alsnog met 19 atleten en 1 atlete. Puike prestatie in tijden waarin verlengde weekends even talrijk zijn als priemende zonnestralen. Gerd slaagde opnieuw met brio in de discipline “hoe vervolledig ik in extremis het deelnemersveld” terwijl Willy en Benny Buffalo door een speling van het lot alsnog konden aansluiten op de rand van hun geografische pleisterplaats. Ofwel liep de  biologische klok van onze SB/PM 30 minuten achter ofwel hadden beiden een uit de hand gelopen dispuut over de voetbalheerschappij in Oost-Vlaanderen : behoort die nu toe aan Gent of aan Zulte? Het antwoord hierop kan geraadpleegd worden bij de enige echte voetbalkenners in het peloton, nl. de KVK-sups. Voor de gelegenheid mochten we ook een opgemerkte gast als sportdirecteur verwelkomen : Tim had de cateringactiviteiten uitbesteed aan vader Geert die zich in onderaannemerschap perfect van zijn taak zou kwijten. Delegeren bevat nu éénmaal het woord eren : wijze woorden van een wijs man die gretig opgepikt werden door Tim.
Kevin nam ons samen met Ringo op sleeptouw voor een buitenlandse trip naar het land van de Macron(s), baguettes, wijn en andere amuses gueules. Deze club koerst niet alleen op verplaatsing maar is ook niet vies om op tijd en stond de skreve eens over te steken. Wesley en Dirk voelden zich hierdoor als vissen in het water want zij hadden tijdens de voorgaande dagen spierkracht verbruikt door 650 km rond te toeren in het zuiden van la douce France. Chapeau messieurs, il faut le faire! Het was continu genieten op 2 wielen met een zon als metgezel die de kunst verstaat om alles nog zoveel mooier te doen ogen. Kevin zette niet alleen zijn beste beentje voor als Tripadvisor maar zorgde eveneens voor een ruw pitstoplandschap dat perfect zou kunnen dienen als decor voor de verfilming van één of andere Agatha Christie. Het was in deze omgeving dat sportdirecteur Geert uitpakte met een luxe menu onder de vorm van een gevarieerd buffet en koel gehouden dranken. Topbediening waarvoor dank! Innerlijk versterkt konden we de steeds hetere temperaturen opnieuw trotseren waarbij het landschap afwisselend glooiend en vlak onder onze wielen verdween. Een 2-tal cartouches leverden een bijdrage tot de activatie van ons aller metabolismes en tussendoor toonde Xavier nog eens zijn kunsten door zijn bolide in handenstand te plaatsen om een leeggelopen achterwiel te vervangen.
Yvan ten slotte had nog een gekleurde bedenking in petto over het roodwitte onderstel van Red Philip. Het goedbedoelde KVK-statement ontaardde in een ordinair “ploeg van mijn voeten” pleidooi waarop de president kordaat verwees naar de nabije toekomst die zal gedomineerd worden door sierlijke sirtaki - en ouzotoestanden zoals ze nog nooit in deze regio vertoond werden. Komt dat zien! Hemelse rit op moeder aarde georkestreerd door een schitterende Kevin die weet waar de ritmosterd te halen! 92 km, 23 renners, 359 hm en 27,2 gemiddeld. Tot zondag om 7:30!


Red Philip


2 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag (merci Philippe) van opnieuw een sublieme rit! Wat zijn wij toch gelukkige Tinekesvrienden! Het was weer puur genieten geblazen van het verrassend groene Le Nord. Proficiat aan onze Tripadvisor!

Skatbewaarder zei

Wat is ik blij er zondag bij geweest te zijn voor deze prachtige rit.
Met dank aan Petra die net als ik ook een gaatje in haar memorie had. Zij bidons vergeten, ik het startuur vergeten zodat onze wegen elkaar
Kruisten.