contact

Verslag van de rit van 7 mei 2017 Houthulst

Nog altijd te frisse temperaturen voor de tijd van het jaar maar dat weerhield Arne er niet van om zijn fris geschoren beenspieren al in de etalage te plaatsen. Jong, vol vuur en passie, kortom, een pleidooi voor de korte broek in tijden dat beenstukken nog dienst doen als ecologische verwarmingstoestellen. President-fondateur Mark presenteerde zich als sportdirecteur en het viel daarbij op dat hij hoe langer hoe smaller voor de dag komt. De kilo’s vliegen er in die mate af dat de bandenspanning van fiets en auto steeds minder lucht nodig heeft. Straks verschijnt onze ex-poids lourd nog strak in het pak op zijn nieuwe tweewieler. Komt dat zien! Piet van zijn kant bolde gekraakt en gebroken den tarmac op. De man die naar eigen zeggen de kost verdient met de tong en de vingertoppen had zich op zaterdag verkleed in de clubuitrusting van Zulte voor een aflevering van “voor boer en tuinder”. Het harde labeur had al zijn spiervezels zodanig ongelijkmatig doen samentrekken dat onze ex-champ nu weet dat boeren meer spieren dan hersencellen hebben. Marie had een verrassing in petto : ze nam het hele peloton tegenwiels door vanuit het niets uit het park op te duiken. Als een sluipschutter op 2 wielen zette ze haar kandidatuur voor ritwinst dik in de verf. De president ten slotte kon bij aankomst nog net een donkerrode tackle ontwijken door te verwijzen naar het belangrijkste artikel uit het clubreglement : voetbalgesprekken niet toegelaten na een KVK-nederlaag! Zelfs de reviewcommissie en het BAS zijn hierin onbevoegd. Niemand kan het de VK trouwens kwalijk dat ze de olympische gedachte hoog in het vaandel dragen.
Ringo zorgde voor een nieuwe ritparel aan de Tinekeskroon en nam ons mee op uitstap richting Houthulst. Een ideaal parcours ter afsluiting van de voorjaarsklassiekers : gezonde tegenwind, bij momenten licht golvend maar voornamelijk vlak op nagelnieuwe en lichtlopende wegen. Er werd dan ook wat afgekeuveld in het peloton, de wistjes datjes vlogen in het rond. Zo leerde de president ons dat bouwkranen bij hevige windstoten losgezet worden opdat ze zouden kunnen dienst doen  als accurate windhanen. Yvan deed opmerken dat hij thuis niks te zeggen heeft en daarom graag een franke tuit durft op te zetten tegen ons meefietsend sterke geslacht. Gerd daarentegen maakte een studie van het Tanimperium en kwam daarbij tot de onthutsende vaststelling dat hij er geen Maleisische rijstkorrel van begrijpt. Gerd heeft dan ook evenveel verstand van rijst als Tan van voetbal. Marie van haar kant gaf een gedetailleerde uiteenzetting over het begrip verzuring gekoppeld aan maximale hartslag en polsoverslag. De tijd dat moeders met potten en pannen stonden te goochelen glijdt weg zoals ijsschotsen wegdrijven van de Noordpool. Of hoe deze club veel meer is dan een verzameling spierbundels en rollend materieel.
Pitstop op de gezellige markt van Houthulst waar de fondateur à volonté droogjes en natjes liet aanrukken. Bedankt Mark! Een plaatselijke oorlogsheld lag ter plaatse halfnaakt en vereeuwigd in brons te wachten op WO III, zie beeldverhaal hieronder. Na een kortstondige inspectie van dit tafereel kwam Piet tot de vaststelling dat mannen in die tijd maar weinig ballen aan hun lijf hadden.
Met de vent meestal dans la poep fietsten we daarna gezwind richting Heule waarbij er onderweg nog 2 enorme cartouches werden afgeschoten, telkens met een ontketende president in de hoofdrol.
Speciale vermelding voor parcoursbouwer Ringo die met de assistentie van o.m. Tripadvisor Kevin en Pantani al het kopwerk voor zijn rekening nam. Sterk!
85 km, 27,3 gemiddeld,358hm en 20 deelnemers. Tot zondag om 8u!

Red Philip

3 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag vol treffende karakterschetsen van figuren van bij ons, dank Red Philippe. Heel mooie rit met leuke finale via de westrand van Ieper, dank aan Ringo!

Anoniem zei

Wtc tinekesvrienden veruit sterkste sportclub in het Kortrijkse... Sfeer op de fiets en heel straf op papier dankzij alweer een prachtig reisverslag!
Tot zondag.
TripAdvisor

Skatbewaarder zei

Jawadde , weer straffe taal. En wat een niveau van de gesprekken . Zou wat bijgeleerd hebben.
En wat voetbal betreft, volgend jaar maar hopen dat de kerels beter BOEREN