contact

Verslag van de rit van 14 mei 2017 kasseistrook Den Doorn en Wannegem-Lede

De 11de rit van het seizoen werd van bij de start gekleurd door een kakafonie van vestimentaire veelheid. Naast hersenen, spieren, snot, zweet, beenhaar en gesofistikeerde bolides herbergt deze club ook een aantal creatieve modegoeroe’s die in alle vroegte via meteo Tineke en de natte ochtendvinger de temperatuur en windrichting meten. In functie van de inhoud van deze professionele databestanden wordt vervolgens ingeschat welke outfit het best overeenstemt met hetgeen de weergoden in petto hebben. Hier en daar bespeurden we korte broeken, lange mouwen, korte mouwen, korte mouwen in combinatie met armstukken, lange broeken of korte broeken aangevuld met beenstukken. Kortom, het hele sponsorarsenaal was vertegenwoordigd. Enkelen hebben duidelijk het advies van Jani Kazaltzis nodig terwijl de dames Petra en Fanny aangaven goed te weten waar de kledijklepel hangt. Het viel trouwens op dat er op de feestdag van alle moeders toch 20 mannen de bedstee vroeg hadden verlaten : keiharde karakters die er alles voor over hebben om moeder de vrouw bij terugkomst te verwennen met een afgetraind en bijgevolg atletisch lichaam. Echte bofkonten, die ladies en bovenal een proficiat aan de mama’s, mama’s in spé maar eigenlijk ook een ode aan alle vrouwen tout court, of ze nu wel dan niet mama zijn. Zonder mama’s geen Tinekesvrienden al vergeten we hier uiteraard evenmin de duit die vaders daarbij in het zakje dienden te deponeren.
Onze president-fondateur werd in het vipdorp onmiddellijk omstuwd door een bende paparazzi’s : zijn gloednieuwe bolide creëerde het effect van een rode lap op een stier. Het wondermooie vehikel bolt als een elektrisch aangedreven vierwieler : geruisloos! Alleen aan de remmen is er nog wat werk maar éénmaal die betaald zullen zijn zal het piepen ongetwijfeld wel ophouden. Rest de vraag of de veelheid knoppekes op het dashboard geen mechanische doping herbergt? De wedstrijdjury zal dit ongetwijfeld van nabij opvolgen. Wesley genoot de eer van het sportdirecteurschap en liet zich daarbij assisteren door spitse dochter Febe : positieve discriminatie zoals dat heet en politiek uiterst correct. Een zekere Pipo (Filip) maakte zijn debuut als gastrenner nadat hij eerder het slachtoffer geworden was van een doodsmak vanwege een aanrijding. Een sterke en vooral moedige come back!
Good old SB/PM Willy verkeerde opnieuw in de euforie van de boerenoverwinning en zette zijn beste beentje als ritarchitect voor. Geassisteerd door Kevin en Sven liet hij ons kennis maken met de heerlijke golvende landschappen in het Toscane van Vlaanderen. Enkel de wijngaarden dient men erbij te denken. De president verwoordde het treffend : dit was dé speeltuin voor de wielertoerist. Traditiegetrouw was de buik van het peloton ook nu weer goed voor enkele sappige verhalen. Zo diepte Pantani plots een doos valium uit zijn achterzak! Paniek bij Carl Berteele op de motor en krakende geluiden op radio Tineke, de eer van de club stond plots op het spel. Pantani werd onmiddellijk aan de tand gevoeld maar kon in extremis zijn vel redden : de spierontspanners waren geen prestatiebevorderende dingen maar kwamen integendeel recht uit de huisapotheek van Peggy die hiermee bezige bij Wim af en toe kan stilleggen. We lieten ons vertellen dat  dit één van de redenen zou zijn waarom er op het nachtkastje van de ex-MM een pulle stijfsel aanwezig is. Net vóór de pitstop werden we getrakteerd op een 2 km lange kasseistrook maar er bleek ook een ontsnappingsroute voor asfaltjeannetten voorzien. Klassewerk à la carte van de Willy! Petra had hier een verrassing van jewelste in de aanbieding : terwijl manlief Dirk voor het alternatief koos, stoomde onze sportieve lady de kasseien op om vervolgens als eerste van de kopgroep aan de pitstopaankomst te arriveren! Enorme prestatie die meteen goed was voor een felbegeerde prijs : een toegangsticket voor de enige echte Zuidwestvlaamse voetbalclub, nl.Keiviekei. Terwijl de pers volop foto’s van dit gebeuren nam, streelden Wesley en Febe onze smaakpapillen : bedankt!
De terugreis werd gekenmerkt door enkele winderige toestanden waarbij evenwel niemand de pedalen verloor. We dwaalden nog even rond in het mondaine Waregem maar konden geen glimp opvangen van de boerenarena. Een klein beetje spijtig want dan zouden we pas kunnen gesproken hebben van “a bicycle with a view”. Bedankt aan Willy voor deze heerlijke rit!
22 renners, 83 km, 26,8 gem en 351hm. Tot zondag voor de rit op verplaatsing. Meer info volgt via een mail van de fondateur.

Red Philip


2 opmerkingen:

President zei

Subliem verslag dat leest als een trein, boeiend als een thriller met een happy end. dank aan de clubschrijver Red Philippe, zijn pen is in topform!

Toprit alweer van onze PM/SB Willy, heel mooie en originele aanhef via Zwevegem en St-Louis, prachtige landelijke wegen , Wortegem en Wannegem-Lede zouden niet misstaan in Toscane. Bravo Willy!

Skatbewaarder zei

Weeral geput uit zijn onuitputtelijk woordenarsenaal.
Toch een klein vraagje: moeten de vaders niet hun duit uit het zakje doen ipv erin.
Volgend jaar, nieuw bezoek aan Rainbowstadion na nog wat uitbreidingswerken