contact

Veerslag van de rit van 7 juli 2019 naar Nieuwkerke


Onze clubgps, president-fondateur Mark, was op deze mooie zondagmorgen opnieuw aan zet als parcoursbouwer. De cardioloog heeft alle lichten op groen gezet, zowel hartspier als alle leidingen die ernaartoe leiden werden gelukkig in orde bevonden. Geen opstoppingen, geen files, vlot doorstromend verkeer : onze minister van verkeer kan enkel dromen van een dergelijke wegeninfrastructuur. Alle voorbereidingen werden gewoontegetrouw minutieus getroffen, zelfs de chauffagist kreeg van onze wielerautoriteit de dwingende opdracht de verwarming enkele graden lager te zetten. Meteo Tineke zorgde voor de rest. Mark liet ook het pre-ritspektakel verzorgen : in samenwerking met onze sportdirecteur Geert Depoortere 1 vergastte hij Heule in de Kortrijkstraat op een accidentele formule 1 toestand toen hij een overjaarse piloot slalommend de toelating gaf om de door Geert geleende schoolgevel van Spes Nostra te molesteren. Een leger brandweerlui en enkele ramptoeristen  dachten meteen aan terreur  te midden het vredige Heule. Ondanks het feit dat de allahu akbarchauffeur in geen straten en velden meer te bespeuren was, werd het grondgebied alsnog als veilig vrijgegeven en konden wij onze bolides startensklaar maken.
Na enkele onderonsjes met de Ramongs gingen we met zijn elven gemotiveerd van start richting Nieuwkerke in Heuvelland. Onze richtarchitect hield de kerke in het midden en legde de nadruk op Nieuw : onbereden wegen en vergezichten zoals aangekondigd op WhatsApp. Il faut le faire! Het onuitvindbare telkens opnieuw uitvinden, daarvoor moet je bij Mark en de Tinekesvrienden zijn.
Het eerste wedstrijdgedeelte verliep onder het commando van SB/PM Willy en de clubgps himself. De wind mocht dan nog een bondgenoot zijn, het blijft een knalprestatie van onze zestigplussers. Willy bezingt zijn pedalen alsof de tand des tijds geen vat op hem heeft : chapeau! Zonder slag of stoot bereikten we de schilderachtige pitstoplocatie in het heerlijke Heuvelland dat zich positioneert tussen Vlaanderen en la douce France. Fanny ontpopte zich andermaal als clubfotograaf en verwonderde zich net als de rest van de club over het weinige textiel (vodje) dat zich omheen de lenden van de schaars geklede man aan het kruis bevond. Zelfs de “toepjes” op de voet- en handnagels werden aan een onderzoek onderworpen. De man reageerde niet en leek zijn lot gelaten te ondergaan. Ondertussen voorzag sportdirecteur Geert ons van spijs en drank, waarvoor hartelijk dank.
In de 2de wedstrijdhelft werden de hoogtemeters drastisch opgedreven en namen Simon en Jan het heft in handen. De gemiddelde leeftijd van de kopmannen werd meteen met een ruk naar beneden gehaald terwijl de wind in het nadeel begon te blazen. Aan kilometerpaal 60 had Joost een specialleke in gedachten. Vermits onze sportdirecteur deze week 60 kaarsjes had uitgeblazen, besloot Joost om een put vol te passen zodat Geert nogmaals herinnerd kon worden aan zijn nieuwe voordeur. Crevaison! Joost is dan ook een man van de wereld en weet perfect wanneer hij de bakens dient te verzetten. De hoogtemeters vlogen inmiddels in het rond en het regende dan ook plots cartouches. Simon gaf iedereen met een allesverwoestende demarrage het nakijken al dient gezegd dat de president maar nipt de duimen moest leggen en Fanny met sprekend gemak het testosterongeweld rond haar kon counteren! Ze doet haar familienaam wekelijks grote eer aan, sterk Fanny! Ook onze eeuwig jonge Yvan liet zich niet onbetuigd en kijkt allesbehalve uit naar een nakende pensionnering. De fiets zal een welkome afwisseling zijn om rond het dreigende zwarte gat te fietsen. Nonkel Marc van zijn kant heeft momenteel wat last van slapeloze nachten en hield zich wijselijk afzijdig in de debatten.
We stormden middels het koersgedeelte ( waar nonkel Marc alsnog  een vlijmscherpe cartouche afschoot) richting Moorsele via Gullegem de Heulse heimat binnen. Red Philip deed in extremis à la Greg nog een gooi naar de bolletjestrui maar werd gecounterd door Fanny die haar sympathie voor Essevee even aan de kant schoof en volop koos voor het roodwit van de bergprijs.
Fantastische rit waarvoor andermaal dank aan onze fondateur en de kopmannen Willy, Mark, Jan en Simon. 100 km, 26,5gem en 499hm. Tot zondag, zelfde tijd, zelfde plaats!
Red Philip

1 opmerking:

Willy zei

Pracgtige rit opnieuw van onze fondateur.
Met perfecte stopplaats, zicht op het Heuvelland en Christus aan zijn kruis zag dat het goed was