contact

Verslag van de rit naar Hertsberge op 28 juli 2019

Na opnieuw een week van bakken en braden, hete lucht oventoestanden en verheerlijking van dorre distelvelden kwam het fietsvertier precies op het juiste moment. We noteerden een 17 gr onder de Heulse thermometerhut terwijl meteo Tineke reeds haarfijn  op D-6 de juiste weersvoorspelling uit haar vakantiehoed had getoverd! Klasse met grote K, Frank Deboosere werd nog maar eens in zijn hemd gezet en krijgt binnenkort de hoofdrol aangeboden in een nieuwe film van de Paniekzaaiers.  
De vakantiemicrobe had Ebolavirusgewijs lelijk huisgehouden in ons deelnemersveld en beperkte het rijdend personeel tot 5 geassisteerd door sportdirecteur Geert Depoortere 2. Het bestuur bleek met de president, de SB/PM en de MM sterk vertegenwoordigd terwijl vaste waarde Marc Lazou en Joost het pelotonneke vervolledigden. Belangrijke dag dus voor het algemeen klassement dat danig ondersteboven gegooid werd al blijft alles mogelijk. Ongelukkige afwezige was onze Tripadvisor die op zijn vakantieterugkeer het slachtoffer werd van een fietsjacking : Grenoble en Mc Donalds zullen voor altijd als een zwarte vlek op zijn netvlies gebrand blijven staan. Courage Kevin, hopelijk vlug ander fietsmateriaal zodat de benen soepel kunnen blijven.
Willy troonde ons onder een heel fijne motregen mee richting Hertsberge, deelgemeente van Oostkamp en gelegen op een steenworp van de voetbalhoofdstad van Vlaanderen. Liefhebbers van een verblijf in de baarmoeder van het peloton dienden zich nu buitenbaarmoederlijk te ontwikkelen hetgeen met een in het nadeel blazende wind geen sinecure was. De president bleef pal en assisteerde Willy bij het kopmanschap. Later zou zelfs blijken dat de voorzitter zomaar eventjes de volledig 104 km op kop bleef rijden of hoe het hoofd van de club bulkt van de conditie en ook in de praktijk niet vies is om het “vuile” werk op te knappen. Chapeau Martin! Marc bekeek de zaken vanop afstand en zag dat het goed was.
Eerste opschudding aan kilometerpaal 25 toen een Nederlandse boer ons de weg volledig versperde en er moderne wiskunde en ingewikkelde fysica aan te pas kwam om alsnog onze weg te kunnen vervolgen. De Hollandse indringer werd achteruit gedwongen zoals KVK in de voorbije voetbaljaargang Essevee 5 keer terugdrong en sportdirecteur Geert gaf een demonstratie ten beste van hoe dribleer ik op een strategisch verantwoorde wijze een camion zonder hiervoor een rode kaart te krijgen. We waren dan wel met niet veel, de kwaliteit was hier belangrijker dan de kwantiteit.
Even vóór kilometerpaal 30 werden we geteisterd door een wreed accident. Net vóór de tussenspurt had Joost zijn schoenriempjes nog even aangespannen toen hij op een onfortuinlijke manier het achterwiel van Willy raakte en als een volleerde stuntman holderdebolder onzacht kennis maakte met het asfalt en de graskant. Precies Cirque du soleil maar dan zonder zon. Het rampenplan van de club werd onmiddellijk afgekondigd : toestand evalueren, vragen stellen, persoonlijke spullen en gebroken of verhakkelde ledematen samenrapen terwijl het slachtoffer moed ingesproken werd. Marc voelde als bevoorrechte getuige van verschot zijn zwevend sleutelbeen in vrije val gaan, Joost trok zijn eigen schouder opnieuw in de plooi en liet als pure Flandrien het bloed uit zijn verwrongen knie gutsen. Niet onbelangrijk detail : de banaan van Joost was door de val herschapen in bananenpasta of hoe een ongeluk een enorme opportuniteit blootlegt en een gat in de markt kan opvullen. Tijdens de pitstop kreeg Joost de eerste zorgen toegediend en kon hij op karakter de rest van de rit uitrijden. Chapeau Joost en bedankt Geert voor het natje en het droogje!
Onze terugweg werd gekenmerkt door een golvend wegdek en een pikante tegenwind. De Essevee – en Veekaavertegenwoordigers losten elkaar af op kop of hoe een Zuid-West-Vlaamse samenwerking zou kunnen leiden tot een sportief sprookje. Fantastische overgangsrit : nieuwe baantjes badend in een rustige omgeving op een bedje van vals plat en afgewerkt met een pikant windje. Merci Willy voor zoveel culinair wielergenot! Afgetraind bereikten we tegen het middaguur onze eega’s die maar wat blij waren met onze atletische aanwezigheid.
104 km, 26,6 gemiddeld, en 328 hm. Tot zondag, zelfde uur, zelfde plaats!
Red Philip


2 opmerkingen:

President zei

Subliem verslag, hartelijk dank Red Philippe.

Prachtige en memorabele rit over onontgonnen terrein, proficiat en merci Willy.

Spoedig herstel aan de onfortuinelijke Joost maar chapeau dat je de resterende 70 km bleef afmalen

Willy zei

Vaststelling: je moet let niet veel zijn om een bewogen rit mee te maken.
Pikant détail : de Streuvelsvrienden begonnen te lachen met de magere opkomst, ze waren bijna met evenveel.
Dringt een fusie zich op ?