contact

Verslag van de rally van Stasegem op 30 juni 2019

Na een week waarin de boeren het stof uit de grond klaagden en we gebraden, geroosterd, gerookt en gekookt werden, bood de 18de rit een welkome ontsnappingsroute uit de hete sleur van elke dag. Sintepieter had eindelijk een chauffagist kunnen strikken die erin slaagde beweging te krijgen in de vastgeroeste, anti-thermostatische kraan die menig voorhoofd voorzag van parelzweet. Een min of meer normale 20 graden en een eerder zonloos wolkendek waren hiervan het eerder aangename gevolg. De “verkleuming” van de aarde werd in ieder geval dankbaar aanvaard en zorgde hier en daar voor opluchting na de broeikasachtige ervaring van daags voordien.
Op het programma stond niks minder dan de rally van Stasegem, in wielermiddens bekend als dé parel van het rallyseizoen. Voor de gelegenheid noteerden we een redelijk ruime aanwezigheid : 16 Tinekesvrienden aangevuld met enkele gastrenners : Robbe, atletische zoon van Piet (je vindt immers geen peren onder een appelboom) en 2 uit de kluiten gewassen temporijders. Eveneens sterk opgemerkte deelnemer was coach Dirk die op een weergaloze en progressieve manier aan de conditie werkt. Onze clubgps Mark gaf ook present en bracht het schitterende nieuws mee dat zijn hartspier en alles wat errond hangt in optimale conditie is. In ritarchitecturale middens werd een zucht van opluchting geslaakt. Simon had het genoegen om het ritspektakel met jeukende benen vanop de sportdirecteurszetel in de gaten te mogen houden.
De presidentiële garde bestaande uit SB/PM Willy en de president himself trok de teugels flink aan en vertrok vóór het peloton richting Boerderijstraat in Stasegem om er de inschrijvingsmodaliteiten passend te vervullen. Willy vond die bestemming blindelings en kreeg via de MM het aantal deelnemers doorgespeeld. Er was sprake van een lichte belastingontduiking vermits Diederik toen nog niet op het wedstrijdblad stond.
 Zonder enig oponthoud konden we in Stasegem onmiddellijk met het grote werk starten. Onder het kopmanschap van nonkel Marc, de man met het zwevend sleutelbeen en onze gastrenner werd er van meetaf aan nogal wat brandstof verbruikt. Er werden reeds hoogtemeters geserveerd als voorgerecht hetgeen de andere gangen van ons wielermenu beter verteerbaar maakten. Ter compensatie van het hard labeur voorzag de organisatie ons wel van een schitterende landschapsarchitectuur doorspekt met slingerwegen en het betere bochtenwerk. Wegens een hertekening van het parcours  viel het vrije koersgedeelte in duigen terwijl coach Dirk reeds pro-actief een ritwijziging had aangebracht zodat de afstand beter op maat van onze club afgestemd werd. Net voor de eerste pitstop kozen Willy, clubgps Mark en Dirk voor het hazenpad en het parcours van de 70 km terwijl de rest van het peloton iets gulziger voor de “nieuwe” 93 km koos. De eerste tussenstop streelde de smaakpapillen terwijl Gerd en Petra de mobiele WC-installatie aan een geslaagde poep-en pipitest onderwierpen.
Met kuiten bol van spanning en longen volgeperst met gezonde boerenlucht konden we de etappe verderzetten. Daarbij veranderde het kopmannendecor enigszins van samenstelling : Marc werd eventjes afgelost door o.a. de president terwijl het tempo nogal sportieve allures kreeg. Het parcours bleef heel uitdagend, in zoverre dat zelfs de man met de hamer letterlijk en figuurlijk in de velden ronddwaalde. De snoodaard mepte er genadeloos op los maar kon geen enkele Tinekesvriend middendoor klieven. De 2de pitstop (wat een weelde!) zorgde voor unieke beelden : het kruin van de Heulse clubs (de Ramongs en de Tinekesvrienden) bleken plots verbroederd rond de spijs-en dranktafel. Sterke Vlaamse aanwezigheid op Waalse bodem waarbij de inheemse bevolking zich krampachtig afvroeg of het hier om een Vlaamse bezetting ging. Het knip-en plakwerk zorgde alsnog voor een helse finale met als uitsmijter de koersstrook langs het Kanaal. Kanjer van een rally die door de 12 overgebleven Tinekesrenners heel sterk uitgereden werd.
16 deelnemers, 104 km, 28,3 gemiddeld en 565 hm. Tot zondag voor een nieuwe vlucht uit de dagdagelijkse arbeidsrealiteit.
Red Philip




2 opmerkingen:

President zei

Prachtig meeslepend verslag, heel plezant om lezen, hartelijk dank Red Philippe!

Was een pittige, sportieve rit mede door de tegenwind op de terugweg. Toch spijtig van de parcourswijziging van de rally, 20 jaar traditie van vrij tempo naar het prachtige dorpje Montroeul naar de wippe...

Willy zei

Leuk verslag van mooi ritje. Nieuw parcours zorgt ook voor vernieuwing
B-ploeg iets minder KMS en iets lager gemiddelde.