contact

Verslag van de rit van 31 mei 2020 Nokereberg


Het was een drukte van jewelste aan de start van de 4de rit van het seizoen. 15 okselfrisse Tinekesvrienden vulden druppelsgewijs de startplaats waarbij het tevens opviel dat zelfs de Streuvelsvrienden het coronajuk van hun schouders hadden geschud : we telden een 5-tal renners daar, hun aanwezigheidsrecord in jaren. Die kerels zitten duidelijk in de lift, nu nog op de juiste verdiepingsknop drukken.
Ofschoon we meer dan tevreden waren dat we opnieuw min of meer “normaal” konden doen, viel het toch op dat de social distancing bij de start plichtsbewust gerespecteerd werd. Dit werd zelfs preventief op de gevoelige plaat vastgelegd om, indien nodig, te kunnen aangewend worden als verzachtende omstandigheid/bewijsmateriaal bij gebeurlijke politiecontroles. Co-sponsor Jo vierde zijn wederoptreden maar eerde daarbij nog de vorige sponsors vermits het nieuw verenigingsgewaad na zijn sportieve uitspattingen  op zaterdag  nog toerkes draaide in de wasmachine. Het zweet, de pijn en de smart van het harde weglabeur verlieten de wasmachine langs de afloop en kwamen zo via een labyrint van ondergrondse rioleringstoestanden in de wijde zee terecht. De natuur deed vervolgens de rest en verdunde het geheel totdat er niks meer van overbleef. Eveneens een opgemerkt wederoptreden van Piet die amper 1 week na een ingreep aan het hart present tekende. Fysieke klasse gekoppeld aan psychische integriteit en doorzettingsvermogen. Sterk!
Niemand minder dan Geert nam de honneurs van parcoursbouwer waar en droeg net als de President niet zonder enige trots de tricolore armband van wegkapitein. Coronaproof tot en met, onze club. TripAdvisor Kevin assisteerde Geert bij zijn ritesbattementen hetgeen garant stond voor een feilloos geografisch toezicht waarbij eventuele ritarchitecturale schoonheidsfoutjes onmiddellijk weggegomd werden. Ook dat typeert deze club : dubbele controle op het goede verloop, zowel op het terrein, in de achterzak als in de boekhouding.
Het schrappen van de volgwagen heeft als aangename bijkomstigheid dat we ons overal en nergens kunnen tussenwringen hetgeen de vrijheid voor de ritarchitect ruimer maakt. Vrijheid, een sedert 13 maart zeldzaam en daardoor zeer gekoesterd goed. Geert toverde een kanjer van een rit uit zijn korte mouwen en balde alle mogelijke ingrediënten in zijn ritmengmachine. Nieuwe en onbereden wegen, Toscaanse vergezichten en dit alles onder een aangename zon en dito briesje.
Aan kilometerpaal 48  besloot Mathijs dat het welletjes was geweest en liet de achterste luchtkamer van zijn hoogtechnologische bolide leeglopen. Dit resulteerde in een primeur voor de club : hoe vervang ik een lekke band bij een remschijfsysteem. Mathijs toverde  een soort staafmixer uit zijn  achterzak en topmecanicien Abu deed tot bloedens toe de rest. Ook voor deze toestanden hebben we een back up voorzien! Ondertussen vormde de rest van ons peloton een erehaag voor voorbijrijdende pelotonnekes waarbij er kreten van geluk en bewondering decibelgewijs de lucht werden ingestuurd. Wat een prachtige zondagmorgen!
Wie Geert zegt, zegt ook hoogtemeters en die werden dan ook kwistig rondgestrooid. Hij voegde er zelfs een snuifje op Vlaamse wijze bereide kasseien aan toe en diende Nokereberg op als hoofdgerecht. Tinekesvrienden stoven alle richtingen uit, de trappers werden gemarteld en net niet ter dood veroordeeld. Het gehijg en de zweetdruppels vormden het decor voor een stomende vrijscene op 2 wielen met als hoogtepunt de top van Nokereberg. De regisseur stelde tevreden vast dat de choreografie direct goed zat. Kan moeilijk anders met al die ervaren mannen.
Het parcours bleef verbazen en deed ons in alle geuren en kleuren genieten. Te Kortrijk werd ons een nieuwe primeur geserveerd : voor de eerste keer in de clubgeschiedenis werd de Collegebrug soldaat gemaakt. Dit technisch hoogstandje is volledig opgehangen aan twee schuingeplaatste pylonen en kenmerkt zich door een opvallende zigzagvorm. Alsof dit nog niet genoeg was, stoven we dan nog eens doorheen het Astridpark richting Heule. Kanjer van een rit waarvoor hartelijk dank aan Geert, medekopman Kevin en duivel doet al Abu!
85 km, 15 deelnemers, 398 hm en 26,5 gemiddeld.
Tot zondag!
Red Philip



2 opmerkingen:

President zei

Subliem verslag! Hartelijk dank Red Philippe! Was inderdaad genieten geblazen bij deze heel mooi rit langs prachtige wegen en vergezichten, merci Geert!!!!

Anoniem zei

We leerden Kuurne wat beter kennen en leuk terugzien met de Bergstraat! Ook verrassende doorsteek in Vichte en enkele nieuwe landelijke wegen. Was net als bij het lezen van het schitterende verslag alweer genieten 😉
TripAdvisor.