contact

Verslag van de rit van 7 juni 2020 Houthulst

3de postcoronarit en opnieuw een mooie opkomst : 14 topfitte Tinekesvrienden en 1 al even topfitte Tinekesvriendin die bereid gevonden werden om hun grenzen te verleggen en het covid19-spook opnieuw een neus te zetten.
Opgemerkt wederoptreden van onze keizerin Petra die zich voor de gelegenheid aanbood met een spiksplinternieuw en technologisch geavanceerd Specialized exemplaar.  Alles erop en eraan, zelfs een weggecamoufleerde bel ontbrak niet. Topmarchandise met de signatuur van wederhelft Dirk.
Een geval van insubordinatie leverde ei zo na een conflictsituatie op net vóór de start toen de president-fondateur Meteo Tineke catalogeerde als “veske zjever” naar analogie met de titel van het album van  de betreurde Johnny Turbo. Het BAS  en de mededingingsauthoriteit werden net niet opgeroepen, het incident werd op een presidentiële en diplomatische manier in der minne opgelost. Oef! Ter info : meteo Tineke dateert van D-6 en zat er gewoontegetrouw weer eens boenk op.
 Kevin, onze TripAdvisor én opnieuw ritarchitect bood zich na een zaterdags bachanaal aan met een weekendhoofd en ogen waaruit de Picon nog kon geschept worden. Puur op karakter was hij de bedstee uitgerold om ons alsnog onder te dompelen in de geneugten van de onvermoede landschapspracht die de Westhoek te bieden heeft. Chapeau, dit is Champions Leagueniveau!
Met een felle tegenwind maar onder het vakkundige medekopmanschap van youngster Abu trokken we van leer richting een streek die we onder de noemer fietsparadijs kunnen catalogeren. We zijn geprivilegieerden op dat vlak : alle windrichtingen bieden ons onvermoede fietsmogelijkheden waarin alle ingrediënten verscholen zitten. Kasseien, hoogtemeters, panoramische vergezichten, pittoreske en bewegende landschappen  en pareltjes uit onze Vlaamse wielerklassiekers. De term Flandrien is niet zomaar uit de lucht komen vallen, het is een erfelijk en gekoesterd begrip uit onze eigenste contreien.
Er werden enkele vrije parcours aangekondigd waar naar hartenlust kon gekoerst worden. De jongsten onder ons hielden de benen niet stil en vlamden erop los alsof de patatten thuis al aan het aanbranden waren. Zweetdruppels vlogen in het rond, been-en dijspieren werden gefolterd, pedalen gegeseld en de bovenlichamen wiegden op Merckxiaanse wijze heen en weer. De pitstop te Houthulst kwam net op tijd : het eigen proviand kon rustig achter de kiezen gestopt worden en Petra ontpopte zich tot paparazzi en vereeuwigde enkele clubbeelden voor het nageslacht.
De 2de wedstrijdhelft bleef uitermate boeiend en voorzag ons tevens nog van enkele pittige verrassingen. Eerst was er de net afgelopen vinkenzetting waar Abu zich onbegrijpend de ogen uit het lijf keek : welke vreemde gewoontes hebben ze toch in Belgenland. Een inmiddels volledig ontnuchterde TripAdvisor bracht Abu de beginselen van de vinkensport bij en wist zo te achterhalen dat de winnende vink zo maar eventjes 605 “suskewietjes” bijeen geschuifeld had! Je moet wiskunde op universitair niveau gestudeerd hebben of politiek bedreven zijn om zoiets te kunnen bijhouden.
Na dit sportief vogelintermezzo kregen we opnieuw een vrij parcours voorgeschoteld. Langs heerlijk glooiende wegen ging het richting Reutel  waar de gensters van de spieren en de fietskaders vlogen. Mathijs zette daar een toptijd neer van 0:58, gevolgd door een gloednieuwe Piet met 1:01 en de president met 1:03 (bron: Strava) Prestaties en toptijden om u tegen te zeggen, Tinekesvrienden in topform!
En nog was het niet gedaan. De traditionele koersstrook richting Moorsele zette ons peloton opnieuw in vuur en vlam. Het laatste restje jus werd uit de benen geperst waarbij snelheden tot 51 km/u genoteerd werden. Hallo kroket!
Van daaraf ging het gezwind via Gullegem richting Heule waar deze zeer sportieve rit ontbonden werd. Schitterend parcours, waarvoor hartelijk dank aan Kevin en medekopmannen Abu, Jan en Piet.
15 deelnemers, 85 km, 27,5 gemiddeld en 335 hm. Tot zondag om 8u!
Red Philip

3 opmerkingen:

President zei

Prachtige proza, heel plezant om lezen, merci Red Philippe!

Even plezant was deze schitterende rit, waar blijft onze Tripadvisor die mooie baantjes uit zijn mouw toveren? Dikke duim voor Kevin!

Anoniem zei

Prachtig verslag en rit. Doe zo verder.
De fondateur

Joost zei

topritje met dito verslag !
tot zondag