contact

Verslag van de rit van 2 augustus 2020 Wulvergem en een ijsje


De zevende dag rustte Hij…Niks van dat bij ons : wij rusten tijdens de week en vlammen er op los de zondagmorgen. De herboren coronasfeer dreef als een donderwolk boven Ten Koetshuize. Mathijs vroeg zich af of we stilstaand geen mondmasker moesten dragen maar bij een achterzakzoekingsbevel bleek enkel Xavier voorzien van een smartlap annex mondmasker. Onze seniorenafdeling – beter bekend als Mark, Ivan, Willy en co – gaf niet thuis. Mark zit op hoogtestage in Oostenrijk (de te kloppen man de volgende weken), Willy maakt reclame voor Zulte in Italië en Ivan vergat zijn whereabouts mee te delen. Simon en Jan werden gespot in de Strade Bianchi, Kevin maakt ook Italië onveilig net als Frederik. Petra verzamelt hoogtemeters in het Franse hooggebergte terwijl ook Arne en Jo van een welverdiende vakantie genieten. Brecht ten slotte meldde zich afgetraind aan de start van eveneens een hoogtestage in la douce France. 
Na de passage in het hooggebergte van vorige week, zorgde Joost nu voor een etappe in het middengebergte, beter bekend als ons centraal Heuvellands massief. Samen met lockdowntrainingspartner Red Philip trok hij tegen wind van leer met achter hem een pelotonneke dwangarbeiders van de weg die gedwee de pedalen geselden en stijlvol de ruggen kromden. De pees werd er van meetaf aan in ritmische bewegingen stevig opgelegd, het strakke tempo ontnam vroege vluchters elke zin voor avontuur en stuurde menig tactisch plan in de war. Aan kilometerpaal 30 nam Brecht het commando over en drongen de eerste stijgingspercentages als een sluipend gif de hartkamers binnen. De coronavrije longblaasjes ontloken als bloemen in volle bloei, de eerste zweetparels sierden de voorhoofden, de biceps en triceps werden guidonsgewijs stevig getraind en de adductoren kregen een hemelse massagebeurt. 
Uit respect voor de treurende Clubsups onder de Tinekesvrienden had de ethische commissie van de club in samenspraak met de veiligheidscommissie beslist om tot nader order een voetbalspreekverbod uit te vaardigen. Dit vooral omdat het not done is om op het graf van een topclub te dansen die in Brussel op D-1 in een desolate Heizelvlakte tot groot jolijt van de Brusselaars ten grave gedragen werd. Roodwitte clubs hebben duidelijk de wind in de zeilen. 
Parcoursbouwer Joost haalde trouwens een straffe toer uit en bewees over een fenomenaal ontwikkeld 6de oriëntatiezintuig te beschikken. Hij veroverde de hellende vlakte gps-loos! Zelfs bij het uitvallen van alle satellietverbindingen  en elke vorm van elektriciteit raken we met een dergelijke locomotief altijd thuis. Of hoe de geest van de fondateur zelfs bij afwezigheid toch aanwezig is. 
De pitstop vond plaats in een uit de kluiten gewassen Wijtschaatse boerderij waar opnieuw Joost een primeur in de clubgeschiedenis liet noteren: hij trakteerde het voltallig peloton op ambachtelijk roomijs dat een hemelse verkoeling bracht op de tonglappen en smaakte naar de trog, naar nog. Bedankt Joost voor dit uiterst aangenaam en smaakvol intermezzo. Piet probeerde nog de connectie tussen boerin Christine (die in allerijl vanonder de douche weggeplukt werd) en Joost te achterhalen maar onze kopman liet hier niet in zijn kaarten kijken. 
De terugweg lag opnieuw met hoogtemeters bezaaid die hevig op de weerstand inhakten terwijl het tempo steeds crescendo ging. Piet, Xavier, Brecht, Abu, Mathijs, Diederik en de President bewezen de mannen in topvorm te zijn en maakten van de rugwind gebruik om het ritgemiddelde naar ongekende hoogtes te stuwen. 
De Kezelberg werd als ritepiloog geserveerd en zorgde ervoor dat na een heuse race richting Moorsele iedereen blij en content Heule binnen fietste.  
Opnieuw een zeer aangename en sportieve rit waarvoor hartelijk dank aan Joost voor dit perfecte huiswerk. 
10 renners, 100 km, 28 gemiddeld en 505 hm. 
Tot zondag voor een nieuw avontuur in een bloedheet hooggebergte! 

Red Philip 

NVDR: herbeleef de rit op https://connect.garmin.com/modern/activity/5322519221

2 opmerkingen:

President zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
President zei

Opnieuw een memorabele rit met bezoek aan een ijsjeshoeve, heel origineel, hartelijk dank voor rit en traktaat Joost.

En dank aan Philippe voor de prachtige bloemrijke proza