contact

Verslag van de rit op verplaatsing van 30-05

 

Het schoolreisgevoel was niet ver weg tijdens het ontwaken op deze 7de dag. Op het programma stond niks minder dan de rit op verplaatsing olv van de immer gewaardeerde president-fondateur Mark. De carpoolparking van Deinze deed zichzelf dan ook alle eer aan toen de Tinekeskaravaan  de beschikbare ruimte Formule1 gewijs innam. Eénmaal de ronkende motoren stilvielen, kwamen afgetrainde atleten tevoorschijn. Sommigen hadden zelfs de wagen laten ombouwen om de fiets in optimale omstandigheden volledig horizontaal en uitgerust aan de start te brengen. Anderen zoals Diederik deden een Jürgen Coningske en  kwamen gecamoufleerd uit de wagen gekropen. Onder de camouflage blonk die flitsende wieleruitrusting die de schuchtere zonnestralen in al hun glorie deden weerkaatsen. Topatleten Simon en TripAdvisor Kevin schoten de hoofdvogel af door rechtstreeks vanuit Wevelgem op 2 wielen volledig opgewarmd aan de startplaats te verschijnen. Van grote klasse gesproken! Opvallend detail : zowel Frederik als Mark boden zich aan met een snor in volle groei waarbij Frederik duidelijk een straatlengte voorsprong had bijeengesprokkeld. Wie dacht dat het de bedoeling was om aldus feller te snorren kwam bedrogen uit : ze bereiden zich voor op “Streuvelen door Heule” als hulde aan 150 j Stijn Streuvels, zie WhatsAppbericht en e-mail van Piet daarover.

Parcoursbouwer Mark gaf om 8u stipt het startsein nadat hij eerst zijn achter- en andere zakken had volgestouwd met hoogtemeters. Hij had duidelijk rekening gehouden met de diesels onder ons door  te zorgen voor een vlakke en lichtlopende 1e koershelft. Er werd keuvelend genoten van een onbekend landschap waarbij sommigen zich afvroegen of de gezochte Conings zich misschien niet incognito bij ons peloton zou aansluiten. Even leek het erop dat dit ook effectief zo was toen de verslaggever maar ternauwernood ontsnapte aan een aanslag! Een plotse koerswijziging bleef bij  drankorgel Frederik  onopgemerkt waarna hij met drinkpul in de hand de kuit van de MM als rem gebruikte. Goed gezien en acrobatisch uitgevoerd al was het risicovol vermits de kuit nog vol dynamiet zat dat echter gezien de vlakke aanloop gelukkig nog niet geactiveerd was. Geen spectaculair boobytrapeffect dus. Ivan dacht eerder aan een aanslag op de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting.

Na de kasseien van de Lippenhovestraat bereikten we uitgerust maar vol adrenaline de pitstop waarna de “hel” kon losbreken. En of ze losbrak! In de lagere school zagen we 2 beren broodjes smeren maar in het volwassen leven maakten we nu kennis met drieste beren die nog dienden getemd te worden. Mark had zijn complete berencollectie van zolder gehaald om ze strategisch op te stellen daarbij maximaal gebruik makend van zijn geografisch inzicht, parcourskennis en gps-bedrevenheid. Daarbovenop strooide hij zijn hoogtemeters als peper kwistig in het rond. Het leverde hem zelfs de bijnaam “Mark Masochist” op.  De Langendries, de Berendries, de Kortendries, de Wolvenhoek, de Hoogkouter en de Rekelberg. Stuk voor stuk kuitenbijtende hellingen die gebald werden in een 30-tal km en ons de indruk gaven van op een achtbaan te vertoeven. De beren klauwden hoe langer hoe feller en hapten tonnen energie uit de wiegende en op de rand van de instorting vertoevende lichamen. Een in topconditie verkerende Jo ontpopte zich als ramptoerist en schoot lifebeelden van een slagveld vol stervende Tinekesvrienden. Enkel het bloed ontbrak al vielen er uiteindelijk toch geen lijken uit de kast.

Kampioen Joost was na de korte inzinking van vorige week weer helemaal in conditie en Mark zelf had een begenadigde dag en bewees dat het jus nog lang niet uit de klimbenen is.

Schitterende ervaring in een nieuw decor. Er zijn  superlatieven te kort om het exacte gevoel te beschrijven al benadert de omschrijving door Diederik het dichtst de realiteit : iconische rit waarvoor hartelijk dank aan Mark!

Piet had zodanig de smaak te pakken dat hij niet meer in de auto wou maar in het gezelschap van Simon en Kevin zich fietsend naar Heule begaf. Wat een atleten!

80 km, 14 renners, 24 gemiddeld en 640 hm. Tot zondag voor een rit olv champ Joost naar Heuvelland.

Red Philip

 

 

1 opmerking:

President zei

Schitterend verslag van een weeral historische rit, heel aangenaam om te lezen, alsof ik er zelf bij was. Chapeau Mark en Philippe 👍