contact

Verslag van de rit van 16 mei : Wortegem-Petegem

 

Enige weerkundige bezorgdheid aan de vooravond van deze rit : de nationale en regionale weerberichten voorspelden buien op de meest onverwachte en onmogelijke momenten en werden daarin niet tegengesproken door de buienradars. We hadden echter beter moeten weten gezien het feit dat meteo Tineke voor de zoveelste keer nagels met koppen sloeg : “het blijft droog tot des middags”. Een waarheid als een koe, onwrikbaar, onomstotelijk en getuigend van een enorme meteorologische wijsheid. Het negeren van deze boodschap resulteerde in een eerder magere bezetting : 7 heldhaftige deelnemers die niet bang zijn van enig avontuur.

Onze president-fondateur was in de meest optimistische bui : hij diende zich aan in korte broek waarbij zijn atletische benen op een heroïsche manier blootgesteld werden aan de grillen van moeder natuur. Een roostering waarbij zijn uit de kluiten gewassen wielaandrijvingen zouden voorzien worden van een egaal bruin kleurtje zat er evenwel niet in. Diederik was er ongetwijfeld ook bij geweest ware het niet dat de Heulenaar dit weekend vol op hem rekende om medische en andere problemen op een medicinale manier zalvend op te lossen. We geven ook een meer dan eervolle vermelding aan onze Tinekesatleten Kevin en Simon (samen met ex-leden David²) die op zaterdag zomaar eventjes 250 km afhaspelden en 1300 hm verorberden voor “Kom op tegen Kanker”. Dit memorabel feit werd met een gulden pen ingeschreven in hun persoonlijk dossier of hoe de Tinekesvrienden ook buiten de clubgrenzen actief zijn om het goede doel te steunen.

Geert, onze parcoursbouwer van dienst, ligt momenteel samen met zijn gezin in de coronalappenmand waardoor er in de loop van de week vlug diende geschakeld te worden om de continuïteit van de dienstverlening binnen de club te garanderen. TripAdvisor Kevin activeerde onmiddellijk de noodprocedure  en vond in Mathijs een polyvalente en  meedenkende bondgenoot die de club een pasklare oplossing bezorgde. Spoedig herstel aan Geert en co en een dikke merci aan Mathijs!

Xavier vierde zijn wederoptreden na eveneens een covid-19 besmetting die hemzelf en zijn gezin even afzonderde van de buitenwereld. Met een lijf vol natuurlijke antistoffen geselde hij de pedalen alsof er niks gebeurd was.

Piet en Mathijs speelden voor locomotief terwijl Abu als een volleerde kaartjesknipper van achteruit en accordeongewijs het pelotonneke doorfietste. We waren niet alleen getuige van maar ook actieve deelnemer aan een glooiend parcours dat de kuiten onder de gepaste spanning bracht maar ook energieverslindende eigenschappen etaleerde. In Wortegem konden we in een pittoresk decor genieten van de pitstop. Het is op die locatie dat Jo plots uit de kast kwam en zich uitte als verwoede Racing Genksupporter. Hij omschrijft zichzelf als man van de fusie die het zieltogende Waterschei –en Winterslaggepingel tot een succesvol project maakte. We kunnen er in Zuid-West-Vlaanderen nog iets van leren.

Na de pitstop speelden we in een afdaling een ontketende Piet kwijt die niet wou weten van een linkse afslag en zich met ware doodsverachting in de diepte gooide. Jo en de moderne communicatiekanalen verenigden het peloton opnieuw op een manier zoals enkel Tinekesvrienden dat kunnen.

Aan kilometerpaal 66 schrikte Mark radio Tineke op.  Een noodstop ontsnapte deels aan zijn aandacht waarna hij Jo bijna omver kegelde en kennis maakte met de harde realiteit van de straatstenen. Op een kramp in het dijbeen na gelukkig geen averij maar onze clubgps koos er toch  voor om op eigen tempo de weg verder te zetten.

Schitterende en conditiebevorderende rit waarvoor dank aan de onvermoeibare Mathijs.

90 km, 26 gemiddeld, 7 deelnemers en 410 hm.

Tot zondag om 7:30 met opnieuw Mathijs aan het roer!

Red Philip

 

 


1 opmerking:

President zei

Schitterend verslag waarvoor dank aan Red Philippe.

Ook een dikke merci aan super sub Mathijs voor zijn flexibiliteit, echte clubliefde!