contact

verslag van de rit van 9 mei 2010

Deze keer een ietwat ander ritverslag, niet vanuit de buik van het peloton maar van in het hart van de volgwagen. Daar er in het peleton geen één is die kan schrijven offert de penningmeester, van dienst als volger , zich op.

13 man aan de start voor de klassieker der klassiekers Heule-Kwaremont-Heule of ook de Memorial Joseph Morel genoemd , onze te vroeg verlaten kopman .

Niet aan de start, Pantani. Zou die , na zijn wandelgedicht, toegetreden zijn tot één of andere wandelclub , bvb “het wandelend paard” van Boeregem . Ook de herstelde champ is niet van de partij. Zou die al thuisgekomen zijn na zijn escapade van zaterdagavond. Wij hebben de indruk dat hij begint te zweven (net als zijn ploegske ) , naast zijn schoen begint te lopen , gaat hij Franck Vdb of Marco P. achterna. Leden van de club , Red Philippe.

Wel aan de start, 3 keiharde (David, Bjorn en Dirk) die zaterdag de Grinta Classic gereden hebben , een 150 km prachtige tocht vanuit Kain door het Pays des Colinnes met 15 hellingen.

David wil dubbele punten maar wordt door de president-fondateur direct teruggefloten wegens niet eerlijk.

Ook Kevin, Gerd en Ringo, de rest van de elite met conditie , hebben de 150 km van de Grinta gereden maar blijven bij moeder in bed , een attentie voor Moederdag.

De flandriens Geert en Willy hebben ook dezelfde rally gereden in gezelschap van de Parijs-Nice gangers maar aan een iets lager gemiddelde (27 tegenover 24).

De kopstukken van het bestuur , de voorzitter himself en de secretaris , de elite zonder conditie, hebben de 100 km gereden. Zij houden het liever bij een korte rit en een lange apero, begrijpelijk na een zware werkweek. Hun puntjes zijn binnen en zij compenseren de inspanningen van de zaterdag door een knuffeldag op moederendag.

Er wordt niet over voetbal gepraat . Willy heeft het alvast niet gehoord van in de volgwagen.


À propos, toch nog iets over de rit van vandaag.

Dirk en Geert Sioen nemen vandaag het kopmanschap waar.

Er hangt mist als wij richting Boeregem rijden .

De klassieke aanloop blijft behouden, met de Oude Kwaremont en de Patersberg op het menu . Dirk is galant en loodst zijn Petra en Rambo over de Nieuwe Kwaremont.

Op de Oude Kwaremont zit Willy goed uit de wind in de volgwagen, weggedoken achter de brede “karuur” van de president-fondateur .

De stop is ditmaal boven aan de Patersberg waar David als eerste boven komt met een sterke Ivan op enkele meters en Guido nog iets verder, trouwens ook de volgorde op de Oude Kwaremont .

Ook Petra rijdt gezwind de Patersberg naar boven.

Ze heeft nog adem genoeg om aan Rambo te vragen of hij een communicant heeft, daar zijn benen zo mooi bruin gebrand zijn.

Willy trakteert er met frangipannes , carré-confituurkes , 6-granen fruitsap en speciaal voor Geertje, Kabouter Plop appelsapjes . Helaas , geen MM aan de start maar die wacht de bende op boven op de Tiegemberg , toch nog een fietsend bestuurslid in het peleton. De aanloop naar de Tiegemberg is helemaal anders dan vroeger.

Op de Tiegemberg komt Rambo als eerste boven ; daar zal wel iets vreemds achter zitten.

Vanuit de volgwagen valt er niet veel te bespeuren, alleen groepen wielertoeristen , een solitair exemplaar nog ouder dan Briek Schotte en een haan en een paar kippen die zelfmoordneigingen hebben.

Nog even halt houden aan Krommeleirensbrugge waar Dirk langzaam leegloopt, wat bijpompt en naar huis spurt, Petra aan haar lot overlatend.

Links en rechts slaat er nog één af en met 5 bereiken wij de streep na 78,5 km , gemiddelde nog te bepalen.

Garmin gegevens op zelfde nummer van vorige week.


Penningmeester

6 opmerkingen:

President zei

Een ietwat hoekig verslag van de PM, duidelijk aangeslagen na zijn bewogen zaterdag: een dubbele calvarietocht met eerst bloed zweet en tranen op de lange grinta en daarna de 4de nederlaag tegen de kouterboys dit seizoen, ditmaal der untergang aan de gaverbeek. Proficiat met de 165 km en bedankt voor het verslag Willy. En courage: tot halfweg augustus is er geen voetbal meer.

Anoniem zei

President,
wat is je mailadres? heb ook een verslagske gemaakt van de "speedgroep".

Ringo.

pantani zei

Was niet aanwezig daar mijn broer zaterdagnacht een zwaar verkeersongeval heeft gehad in Kuurne, zie nieuws en kranten.
Zal ook zondag niet aanwezig zijn ,daar ik dan op alphe d'huez lig te zonnen (???)

groeten

Bricka Schotta zei

Pm, de rit van gisteren was 09/05/2010, of waart ge zodanig onder de indruk van de vijde nederlaag dit seizoen van boeregem tegen de reds, dat je zelf geen notie meer hebt van tijd. 't Wordt tijd dat ge met pensioen vertrekt.

U verslag was anders wel de moeite.

Redactie zei

NVDR: de zetduivel speelde de redactie parten, de datum werd aangepast.

Red Philippe zei

Sterkte Wim met je broer!
Verontschuldigingen voor mijn afwezigheid,maar 't is de schuld van de boeren.Ik moest wel feesten hé want ze zijn en blijven te zwak voor K.V.K....Proficiat aan onze pedaal-en penneridders die de jus uit hun benen persten en zonder tipp-ex verslagen schrijven!

Groeten,

Red Philippe