contact

verslag van de rit van 2 mei 2010

Tien Tinekes met en één zonder fiets, kwamen aan de start en hebben zich niet laten misleiden door Sabientje die regen had voorspeld. Daarentegen waren de streuvelsvrienden wel voltallig nl 4 man. Onze SG was met de auto die voor- en achteraan voorzien was met stickers voor de splitsing van BHV. Vooraleer we van start gingen moesten de fondateur en onze Kevin, die beiden last hadden van een protesterende darm, onze sanitaire installatie uitproberen!!!
We hadden een korte pauze in Kuurne om ons in te schrijven, pm tevreden want weinig geld moeten uitgeven. Daarna reden we, in het zog van onze tempobeulen van dienst, Kevin en David, richting Tiegemberg waar de jonge gasten met groot machtsvertoon als eersten de top bereikten. Onderweg hebben we welgeteld 1 salovlaagske gehad en daarvoor blijven de mietjes thuis, loozers zijn het. Na de Tiegemberg reden we richting Kluisberg, waar opnieuw het jonge geweld met sprekend gemak de ouderen onder ons los reden. Aan de controle bij fietsenhandel Morjean, waar een container met afval stond, zag Willy de kans van zijn leven om zijne velo bij het afval te kieperen, meer kunt ge niet doen met dat oud ijzer. Meteen vroeg hij aan zijn broer Jacques of hij zijne velo niet kon afkopen voor een prijsje maar die weigerde want hij gaat hem verkopen aan David. Gevolg oudijzer terug uit de container halen. Bjorn, ons nieuw lid, was aan de controle niet te bespeuren. Hij kwam 10 minuten later opdagen, zo rood als ne pioen, omdat hij 4 maal de kluis op- en afgereden was als voorbereiding op de rit in Doornik van volgende week.
Op de terugweg naar de ezelgemeente, stoven we de ene na de andere ploeg voorbij, tot we in Harelbeke een vrouwenploeg voorbij reden. Het kon niet traag genoeg meer want we namen deze vrouwkes mee tot in Kuurne. Wat kunnen we toch menslievend uit de hoek komen. In Kuurne hebben we ons nog tegoed gedaan aan een stutte met gekapt om daarna in gestrekte draf naar Heule te rijden waar alles in gereedheid werd gebracht om de coureurs van “één dag” te verwelkomen.
Bedankt aan Kevin en David voor het kopwerk. Klasse. Bedankt aan Jacques voor het volgen met de wagen. 74 km aan een gemiddelde snelheid van 27/u. De gegevens zijn terug te vinden op http://connect.garmin.com/player/056426499

De Materiaalmeester

3 opmerkingen:

President zei

Boeiend en meeslepend verslag van de MM. Een echt blikje vol talenten. Bedankt Geert

Anoniem zei

... Talentjes!

Red Philippe zei

De MM is een echte Postier : polyvalent tot en met!
Het belooft zaterdagavond een hete en late avond of vroege zondagmorgen te worden...Mijn aanwezigheid zondag zal daarvan afhangen...

Groeten,

Red Philippe