contact

verslag van de rit van 16 mei 2010

De grijze lucht ter hoogte van ten Koetshuize was om 7u30 hoogzwanger van 19 okselfrisse Tinekesvrienden die naar wekelijkse gewoonte positief hadden gereageerd op het appel aan bedgeschal van moeder de vrouw. Vrome sporters dus uit het Tenteklooster voor wie zondagse boetedoening geen ijdel begrip is.

Opgemerkte rentree van de kampioen die in vol ornaat en met een roodwit ingepakte pols na zeven luilekkerweken lijf en leden aan een doorgedreven test wenste te onderwerpen.

Grote afwezige was de kampioen van vele wieleroorlogen , Luc alias keizer Tchmil. De fondateur presenteerde zich met een dief van Washingtonvelo op de neus om de sporen van zijn losbandig zaterdagavondleven te maskeren. Sportdirecteur van dienst was niemand minder dan de president himself.

Een keihard werkend bestuur leverde overigens nog de kopmannen : de MM en de SB-PM stonden uitgeslapen (de één al meer dan de andere) aan het commando. De SG reed energiezuinig rond op zijn prachtige en nagelnieuwe Trekbolide die het benenwerk tot een minimum weet te herleiden.

De aanloop naar de Vlaamse Ardennen verliep gezapig en incidentloos. Het cardio-vasculair stelsel bij de renners van middelbare leeftijd kwam langzaam maar zeker op temperatuur terwijl de jonge veulens van meetaf aan dartel rondreden. Je kon de weemoed zo uit de ogen scheppen van Don Felipe de Rambo die vandaag 50 + 2 kaarsjes mocht uitblazen. Van harte gefeleciteerd Rambo en nog vele jaren en hopen Tinekesgenot!

De kopmannen legden er stevig de pees op en een eerste meevaller kon op het wedstrijdblad genoteerd worden toen bleek dat de Kluisberg onbereikbaar was. De koersorganisatie had evenwel nog andere zaken in petto en schoof ons dan maar de nieuwe Kwaremont onder de wielen. Even later een parcoursmaneuver richting oude Kwaremont maar dat bleek een formidabele schijnbeweging à la Rik Coppens,de man die de pinanti in 2 tijden uitvond. Opnieuw slaakte de middelbare pelotonpopulatie een zucht van verlichting. Koninginnestuk van de etappe was de Hotond ,een klim met Zuiderse allures te midden een Vlaams landschap dat vooral gekend is voor zijn stevige en zeer steile bulten. Een slierterig peloton bereikte ongeschonden de top alwaar de president-sportdirecteur ons vergastte op een suikerwafelfestijn overgoten met Cola en Rosé. Dank u voorzitter! De inmiddels gecarameliseerde suikerspiegels van de Fondateur en Rambo werden hersteld tot normale waarden.

De Fiertelbeklimming (stijgingspercentage van 14%!) deed even later de kuit-en dijspieren bijna ontploffen maar gelukkig bleek geen enkele zelfmoordwielerterrorist aan boord. Consternatie toen er verderop een splijtzwam ontstond tussen de kopmannen. Willy bleek net als zijn favoriete voetbalploeg het Noorden volledig kwijt maar gelukkig kon Kortrijkzaan Geert met winnaarsallure het spelbeeld onder luid gejuich bijsturen. Gastrenner Jean-Pierre reed nog lek en zijn hoogtechnologische banden (of is het de gebrekkige materiaalkennis van de MM?) zorgden voor klokkengeluid bij Rambo die van frustratie tegen dek ging en de elasticiteit van zijn rechterhespvleugel aan een min of meer mislukte test onderwierp.

In een pittige finale testte Tim nog even de weerstand ter hoogte van Sint-Denijs. Zijn demarrage werd door een tactisch uitgekookte en Duvelloze Ringo met bravoure gecounterd. De kampioen was inmiddels allang blij dat hij nog een laatste brug kon opfietsen want de zeven fietsloze weekends eisten stilaan hun tol en de energiedrank steeg hem tot aan de lippen.

Grandioze rit ,93,6 km tegen een sterk gemiddelde van 26,6 km. Met dank aan de parcoursbouwers!
Tot zondag om 7u30 in Kruishoutem voor de rit van de sponsor!
Red Philippe

NVDR: Garmin was erbij, zelfs in de wagen. herbeleef de rit op http://connect.garmin.com/player/33633553
zonder hartslag deze keer

3 opmerkingen:

vanuit de volgwagen zei

Wreed afgezien. Pink Floyd , The Rolling Stones en het mooie landschap konden het leed verzachten. Toch genoten van onze club. 19 afgetrainde lichamen die gezellig keuvelend fietsen over landelijke wegen; wielerterrorisme kan toch mooi zijn. Mij geërgerd aan de wandelterroristen, die denken dat de weg van hun is, of denken wij dat ook? -:). Garmin is een machtig beestje: ik heb 3096 calorieën verbrand zegt hij, dit geeft ruimte voor een Trappistje

MM zei

Onze huisredacteur heeft misschien nog een beetje achterstand op conditioneel gebied maar op het gebied van penvaardigheid heeft hij niets moeten inboeten. Prachtig verslag en nu gaan voor den titel. Nie plooien!!!

Red Philippe zei

Merci MM.
Never say never al wordt het wel bijzonder moeilijk natuurlijk.
'k Zal mijn diëtiste moeten inlichten over het bestaan van Garmin want ze presenteert mij heel andere dieetkoek...