contact

Verslag van de rit van 30 mei 2010

Het was opnieuw vroeg dag op deze koude en als onweerachtig aangekondigde zondagmorgen. De wielerduiven staken met mondjesmaat de neus aan het venster en landen gezwind aan de startplaats. Het was even drummen in het kaartershuisje van Ten Koetshuize want 1 exemplaar van de Streuvelsvrienden (=33% van hun ledenbestand) nam nogal veel plaats in door een uit de hand gelopen horecagezwel .

Toch 18 deelnemers waaronder versbakken lid Hans en tester Martine,echtgenote van Hans die eigenlijk als Grietje door het leven stapt. Knap werk van de scoutingscel die na Bjorn nu ook deze wielertalenten wist te strikken met een langdurig contract. Uiteraard juichen wij de intrede van dit nieuw en atletisch bloed volmondig toe. Het bewijst dat de Tinekesvrienden sexy en aantrekkelijk ogen.Geert Depoortere houdt van suspense en stuurde zijn kat. Verschuivingen dus aan de kop van het klassement al blijft David stevig in het geel. Gerd was de Lomme Driessens van dienst.

Kevin en David waren de hazen van dienst en troonden ons mee richting grensstreek voor een onvervalste Franco-Belge rit. De weergoden dribbelden intussen de Debooseres en Haagdorens van deze wereld door het droog te houden. Koning wind perste wel alle lucht uit zijn longen maar de gespierde kleerkasten onder ons traden op als windscherm.

Gezwind daverden we over de grens en dat lieten de gsm-operatoren in alle geuren,kleuren en melodieën weten. De pees werd er van meetaf aan stevig opgelegd en enkele koude dieselmotoren sputterden even tegen maar vonden uiteindelijk toch de juiste kadans. Niet alleen het peloton leek ontketend af te stevenen op een snelheidsrecord,ook enkele canards enchainés probeerden stokken in de wielen te steken maar de snelheid van de door stevige spierkracht aangedreven wielen deden hun veren met pek en al zodanig opwaaien dat de beestjes van miserie bijna recht de pot invlogen. Ook enkele rasechte en Dashwitte Lipizanerpaarden verschoten zich een paardenkamhoedje door die voorbijrazende groene vlek. Gelukkig hielden de helmen onze permanent stevig onder controle zodat de clubkas niet belast werd met schadeclaims voor kappersonkosten.

Hilariteit in de Tenteploeg toen een rood licht even voor een welkome verpozing zorgde. Bleek dat we halt hielden aan le chemin de l’oeuil (fonetisch : [lul] ). Rambo wist onmiddellijk waarover het ging en dat een oude vos zijn streken niet verleert werd hiermee aanschouwelijk voorgesteld.

Halfweg ging Gerd Driessens met frisdrank en calorieën door het peloton. Als aasgieren smeten de hongerigsten onder ons zich op het proviand terwijl Rambo net geen hevig kakelende canard aan het spit spiesde. Bedankt Gerd!

Met de vent à la poepe werd de terugweg aangevat die nog enkele beklimmingskes in petto hield. Sterk werk van de parcoursbouwers in in deze oase van vlakheid toch nog bulten wist te ontdekken.

De jongsten onder ons gaven hier stevig van hun lat al dient het geschreven dat ook de rest van de atletenpopulatie blijk gaf van een stevige uitgebouwde conditie. Zelfs de kampioen mengde zich in de debatten of hoe kilo’s minder en een lichter ros iemand de wind in de zeilen kan bezorgen. De hellingskes werden zomaar even tegen 40km/u genomen!

Een door de afwezigheid van de president helemaal op hol geslagen peloton breide er nog een finale van 5 km aan waarbij snelheden genoteerd werden van maar liefst 58 km/u!! Geert en Mark bengelden wat aan de rekker maar konden telkens met vereende krachten opnieuw aansluiten,ook een straffe prestatie. Een eervolle vermelding voor Grietje alias Martine die meer dan standhield in de vlugste etappe van het seizoen. Van nieuw talent gesproken!

90 km tegen een sterk gemiddelde van 28! Tot zondag!

Red Philippe

2 opmerkingen:

President zei

Miljaarde!!! Als ik dit metaforisch verslag lees heb ik spijt dat ik er niet bij was. Om 6u45 kreeg ik echter een acute aanval van mijn allergie aan regenvestjes waarna ik besloot de bedstede opnieuw te vervoegen. Mijn Garmin registreerde niettemin enkele hoogtemeters tijdens het licht huishoudelijk werk die ik deze zondagmorgen voor mijn rekening nam. Het doet wel plezier te vernemen dat mijn persoonlijkheid gemist werd. Slecht nieuws dan want ik vertrek vrijdag voor 2 weken op welverdiende vakantie naar het zuiden. Ik ben terug met de wevelgemcyclingclassic. Red Philippe verzorgt de weblog!

pantani zei

Sterke rit van allen.Prachtig zo goed als vlak parcour(gelukkig daar mijn weinige slaapuren). Opnieuw een meeslepend ritverslag. Kzou durven zeggen da we goe bezig zin.
De sfeer zit goed ,want zelfs onze vurigste supporters van SVWaregem en KVKortrijk reden verbroedert naast elkaar in de voorste gelederen van ons peloton.Welkom aan onze nieuwe leden Hans en Martine, die naar eigen zeggen fantastische bananensoep kunnen maken.Kunnen we daar misschien eens van proeven in de komende weken?
groeten aan allen en tot zondag