contact

Rit naar Ooike 12-06-2011

Een bewolkte hemel voor de feestdag van alle vaders en amper 8gr op de thermometer. De zon scheen evenwel in de harten van alle aanwezige papa’s toen Petra en Dorine hun welgemeende felicitaties de wereld instuurden. Hartverwarmend gebaar van deze dames die evenwel pasten voor matinale kussen vanwege het raspgevoel bij zoveel ongeschoren kinnebakken.
Pantani had echtgenote en dochter opgetrommeld om de werkzaamheden van sportbestuurder en mecanicien op te nemen, taken die beide dames met de glimlach zouden vervullen. De SG stak van wal met een korte briefing over moeilijkheidsgraad en strategische punten terwijl de MM tekst en uitleg gaf bij de klassieker Gent-Wevelgem van volgende week. De elite speelt dan immers Europees en gaat op 2-daagse naar de baai van de Somme , champ Rambo voert de patriotten aan op onze Vlaamse bultengrond.
Jacques nam direct de teugels strak in handen maar moest al na enkele km inbinden wegens zadelpech. Bij het positie zoeken veroorzaakte het gewrijf van dij-en achterwerkspieren onherstelbare schade aan zijn bolide. De diagnose was dramatisch : zowel Jacques als vehikel dienden afgevoerd te worden naar de heimat,maar de aanwezigheid van zoveel vrouwelijk schoon in de volgwagen verzachtte uiteraard de pijn. Gelukkig is onze SG een vooruitziend ambtenaar en stond een vervangexemplaar van de Kannibaal startensklaar in zijn garage. In de verwarring die daarop volgde, vergat het peloton Pantani ,die aldus een extra training voorgeschoteld kreeg in de vorm van een Olympische achtervolging.
Ter hoogte van Ooigem mochten we onze parcoursbouwer opnieuw opnemen in de gelederen en kreeg het schip zo terug de kapitein waar het recht op had. Heerlijke panoramische vergezichten ontrolden zich voor onze ogen,de pijn van het golvend pedaleren werd aldus geminimaliseerd.
Nokereberg in 3 etappes zorgde voor opschudding,gepuf en gezucht in het peloton maar als bij wonder bereikte een min of meer compacte groep de top van deze hindernis. Zelfs Rambo liet zich niet onbetuigd en presteerde het om op een bult zonder naam als primus de streep te overschrijden. Getraind in het zwart? Onvermoede klimcapaciteiten? Gestopt met roken? Wie zal het zeggen?
De pitstop kwam net op tijd in het romantische kader van Ooike,de bediening en afvalverwerking waren van een zeer hoge kwaliteit waarvoor dank aan Pantani en wielerminnende familie.
In de terugtocht nam Dorine de kop voor haar rekening als cadeau voor de iets oudere vaders in het peloton. Een uniek gebaar dat zal geboekstaafd worden in de annalen van deze club!
Echtgenoot Franky werd nog het slachtoffer van een lekke band en liet zichzelf als volleerde kamikaze door middel van een salto mortale rolsgewijs in de gracht belanden. Door de droogte van de laatste weken kon de EHBO-kit gelukkig onaangeroerd blijven.
Matthijs wou persé ook nog zijn duit in het materiaalpechzakje doen door een onwillige ketting haar ding te laten doen. Het euvel werd even vlug verholpen als het gekomen was.
We kregen nog een spetterende finale langs de boorden van Vaart en Leie waar maar liefst snelheden van 51 km/u opgemeten werden.
Een voldaan en moegestreden peloton bereikte Ten Koetshuize rond 11u25.
Bewogen en schitterende rit waarvoor dank aan SG Jacques!
89,5 km,26,8 gemiddeld,21 deelnemers.
Gent-Wevelgem : zondag 7:30 vertrek Ten Koetshuize.
Weekend baai van de Somme : vertrek zaterdag 7:30,parking Aldi.

Red Philip

3 opmerkingen:

$G zei

Nogmaals hartelijk dank aan de 2 sympathieke dames die mij naar huis hebben gevoerd om mijn oud ijzer op te halen, zodat de rit alsnog kon doorgaan. Dikke merci ook voor spijs en drank, en proficiat aan de verslaggever voor alweer een gedetailleerd verslag waardoor de afwezigen toch op de hoogte blijven van onze exploten.

Skatbewaarder zei

Wij vroegen ons af of de bureaustoel van de SG ook met zo'n haken en vijzen aan elkaar hangt als dat vijsje van zijn zadelpen.
Toch prachtig ritje met morele en fysieke bijstand van onze dames.

Peggy en Kimberly zei

Das met plezier gedaan, blij dat wij jullie op vaderdag van dienst konden zijn.Grtjs.