contact

Verslag van de 2daagse naar de Somme, 18&190611

Relaas van de Slag aan de Somme

De parking van de Aldi werd in alle vroegte gekolonialiseerd door het groene Tenteleger (Bernard,Willy,MM,Pantani,Red Philip) aangevuld met Oostvlaams artilleriegeschut (Geert en Johan,alias de Schleckbrothers) en oudstrijder Jan. Generaal Marc bracht met zijn Annie het kanon in stelling, geëmotionneerde echtgenotes pinkten een afscheidstraan (of waren het vreugdetranen?) weg nu hun pantoffelhelden besloten hadden om met man, macht en wielen slag te gaan leveren aan de boorden van de Somme.

De weergoden dragen duidelijk de Franse nationaliteit en probeerden ons van meetaf aan in een hinderlaag te lokken : 177 km met 5 beaufort op kop en een serieuze poging om het grensgebied onder water te zetten. In 1914 kon men daarmee de Duitsers schaakmat zetten,in 2011 daarentegen moet men van verder komen om het Tinekesleger af te stoppen.

Het was beuken en afzien geblazen,Red Philip dacht in een windturbine te zijn terechtgekomen,Pantani had reeds vroeg af te rekenen met een opspelende knie terwijl Willy en de MM afgelost door respectievelijk de Schleckbrothers en Jan op kop de wind doormidden sneden. Bernard zag dat het goed was en fungeerde als speaker van dienst door kordaat te wijzen op putten en tegenliggend wegverkeer.

Gelukkig waren er Marc en Annie die van elke pitstop een waar Breugelfestijn maakten: taart,koffie,soep,bananen,stokbrood,hesp,kaas! De bananen waren erg in trek,de naam van de grootste aap houden we evenwel angstvallig geheim ten einde zijn Jane niet in verlegenheid te brengen.

Zelfs de wegen keerden zich tegen ons en bezorgden onze MM overwerk : niet minder dan 12 lekke banden in deze 2-daagse! Nog nooit vertoond,maar Geert bleef er stoïcijns kalm onder en bewees zo dat de werknemers van bpost van de stressbestendige soort zijn. Met meer dan een uur vertraging bereikten we het hoofdkwartier van de vijand,uitgeput maar met het hoofd rechtop en de natte borst vooruit. Ook hier weer een mooi gebaar van onze leiding die deze prestatie overgoot met champagne op kamer 306. Het avondmaal en de daarbijhorende alcoholvrije bieren en cocktails sloten deze harde maar geslaagde 1e dag af. Terwijl buiten een storm over de Somme raasde,laadde iedereen de nachtelijk batterijen op. De ene deed het al geruislozer dan de andere,terwijl smskes de hemel werden ingestuurd naar het thuisfront waar de echtgenotes het bed voor zich alleen (?) hadden.

Appel aan de ontbijttafel om 8u waar na het opslaan van een overdaad aan calorieën het peloton zich rond 8:45 in gang zette richting de thuishaven. Ditkeer met hopen rugwind en een schraal zonnetje dat met het schaamrood op de wangen haar excuses aanbood voor de afwezigheid op D-day. Er werden snelheden opgemeten tussen 36 en 40/uur,in enkele heerlijke afdalingen ging de snelheidsmeter zelfs tot 69/uur!

Er stak zelfs een heus lekkebandsyndroom de kop op toen iedereen bij elke stop angstvallig zijn rubber controleerde op beschadiging en luchtlekkage. Taferelen uit Comedy capers die luide lachsalvo’s veroorzaakten.

De terugrit leverde een gemiddelde van 27,2 op,sensationeel!! De enige roker in het gezelschap fietste de laatste 60 km puur op karakter,hing bergop aan de elastiek maar kreeg rug-en morele steun van dit fantastisch team zodat hij op 2 wankele wielen toch de finish haalde.

Schitterende ervaring,sterke verbondenheid, enorm veel sfeer en lachsalvo’s! Een aanrader voor elke Tinekesvriend!

Red Philip

4 opmerkingen:

pantani zei

Opnieuw een prachtige 2-daagse gereden,mooie dorpen gezien,veel gelachen,ondanks het slechte weer op zaterdag en een opspelende knie.De groepssfeer was fantastisch.
Onze materiaalmeester heeft de handen vol gehad,nog nooit gezien.
Hierbij een oproep naar allen,zeker eens meegaan ,het loont echt de moeite.Op naar de volgende ,zeker weten.

Red Philip zei

Idd een prachtige en onvergetelijke ervaring. De MM maakte heel zijn carrière goed in amper 2 dagen.

Skatbewaarder zei

Mietjes blijven best thuis; Of mogen ze wel meegaan van 't vrouwke ?

$G zei

Ik kan mij inderdaad niets plezanters voorstellen dan 3 uur in de gietende regen te rijden met 5 beaufort tegenwind ! Vandaar al die leute waarschijnlijk.