contact

Verslag van de rit van 26 juni 2011 Pays des Collines

Het aangekondigde hogedrukgebied gaf weinig druk maar zat vooral heel hoog,achter een gesloten wolkendek. Toch ochtendlijke temperaturen rond de 17 graden hetgeen menig atleet inspireerde tot het showen van de zomeroutfit. Hier en daar werd een koukleum en zelfs enkele regenfreaks gespot, vestimentair een bont allegaartje dus. De Wevelgem Classic en het voorbije weekend hadden duidelijk sporen nagelaten vermits enkele grote namen niet opdaagden : champ Rambo en brother Guy,Pantani,Bernard,Petra,…De president was zaterdag van de partij in het Waalse landsgedeelte alwaar hij 2100 hoogtemeters verzamelde in Namen en omstreken. Hij verdedigde de Tentekleuren met verve,sleepte de bloemen in de wacht en mocht als tegenprestatie van het thuisfront de kusjesdame gaar bakken op de bbq. Gezien de looks van de bewuste dame,gebeurde dat naar verluidt met enige tegenzin. Joost daarentegen vierde zijn come back, ook Geert Sioen had hoogtemeters geroken en maakte eveneens zijn opwachting. SB/PM Willy huwelijkte vrijdag zijn dochter uit en koos voor de status van sportdirecteur. Proficiat Willy!

Dirk fungeerde als enthousiaste parcoursbouwer , eega Petra wist heel goed wat manlief uit de pedalen zou schudden en koos dientengevolge wijselijk voor een verlengd verblijf in de bedstee,dit tot ontgoocheling van Dorien die gehoopt had op enige steun vanuit feministische hoek. Joost was van oordeel dat zijn éénmalige aanwezigheid allesbehalve onopgemerkt mocht voorbijgaan en stuurde al na 4 km aan op een vakbondsactie door zijn voorwiel te laten leeglopen. Siddering door het lijf van Red Philip die meteen het doemscenario van vorige week opnieuw voor zijn ogen zag ontrold worden. Een uitgeputte MM liet de eer aan Franky die in een mum van tijd een nieuwe luchtkamer installeerde. Het daarbij gebruikte wielerjargon “vochtig, gat vinden ,ventiel insteken,” deed een pas ontwaakte plaatselijke bewoonster in paniek haar keuken invluchten.

Een in bloedvorm verkerende Bjorn Duthoo bepaalde aan de zijde van Dirk het strakke tempo dat ons langzaam maar zeker richting Saint-Sauveur en Vlaamse Ardennen bracht. Panoramische vergezichten waren ons deel,het glooiend landschap zette de kuiten meteen op scherp want dat dit geen gezondheidswandeling zou worden was meteen duidelijk. De eerste col vergde al meteen een slachtoffer : een snipverkouden Geert Depoortere moest op doktersbevel de bezemwagen opzoeken. De 2e hindernis van de dag deed onze Ronny stijlrijk in de graskant belanden met een onwillig achterwiel. Een nieuw achterwiel bracht even soelaas maar vervolgens staken krampen de kop op die ook Ronny veroordeelden tot de bezemwagen. Sportdirecteur Willy wist niet wat hem overkwam ,verloor het Noorden en raakte op de dool in dit onhergbergzaam heuvelachtig gebied. De MM kon gelukkig via zijn mobieltje orde op zaken stellen en een gedesoriënteerde sportdirecteur terug op het juiste pad helpen. Net voor de pitstop nog een col van 1e categorie. Hier onderscheidden SG Jacques en Red Philip zich door hun geografische kennis : een minimum aan inspanningen zorgde voor een maximaal resultaat. Als aasgieren stortte een uitgehongerd en moegestreden peloton zich op het door Willy aangevoerde proviand .Merci Willy!

De terugtocht was bezaaid met enkele flinke nepen die het kuitenarsenaal serieus aan de tand voelde.

Schitterende rit op tal van onbereden paden,pittoreske streek die de conditie van de Tinekesvrienden opnieuw wat aanscherpte met het oog op de Koningineritten die in de eerstvolgende weken zullen geserveerd worden.

103 km,16 deelnemers,26 gemiddeld. Opnieuw een sterke prestatie!

Tot zondag 7u30 voor de rally van Stasegem!


Red Philip

2 opmerkingen:

$G zei

Prachtige rit en dito verslag, jammer dat de mist de wellicht wondermooie vergezichten wat in nevels verhulde. Volgend jaar zeker opnieuw op de kalender te plaatsen !!!

Skatbewaarder zei

Heb eens alles van langs achter bekeken . Heb veel zwalpers gezien en enkele gasten met wat overgewicht .
Inderdaad sublieme rit. Heb ook gezweet door de verscheidene maneuvrages en overbevolkte bezemwagen. Zelden meegemaakt , 2 renners in de volgwagen. Maar dat zorgde voor wat verstrooing zodat ik niet in slaap viel.