contact

De Tinekesvrienden in de grandfondo les3ballons in de Vogezen



Eerst en vooral vermelden dat deze editie achteraf bekeken zwaarder was dan de vorige door het vernieuwde parcours en de warme temperatuur( 30°).
Een parcours waar je de Ballonnen sowieso over moet, maar waar er dit jaar tussenin heel weinig recuperatiestroken waren met constante nijdige hellingen die soms 14 tot 18% aangaven. Dit werd bevestigd door de vele afgepeigerde en soms halve lijken die over de aankomst binnenkwamen.
Onze groep tinekes bestond uit Petra, Dirk, Bart Vanmarcke, Ringo, David, Bjorn, Geert Depoortere2 en mezelf. Daarbij ook nog vrienden Tom en Jean Pierre.
Bij de start konden we in groep vertrekken tussen 5000 anderen,indrukwekkend. Alleen Petra vertrok wat later met vriendin Nathalie. Al na enkele km begonnen we goed rond te draaien, mooi om te zien ,als een echte club samenwerken met een gans peloton in onze rug. Die samenwerking resulteerde na +- 35 km in een gemiddelde van 33km/u !!!!. Vanaf dan kwamen de zwaardere stukken en de éérste ballon eraan en was het elk voor zich.
 Petra en ikzelf waren voor de 110km ingeschreven met 1960hm.
Petra die een paar keer door de muur is gegaan reed de rally uit zonder voet aan grond te moeten zetten. Chapeau, respect. Ze werd er na de aankomst zelfs emotioneel van. Een mooi en pakkend moment.
Ikzelf had een goed gevoel tijdens de rit, geen noemenswaardige problemen gekend en de tijd van vorig jaar verbeterd. Tevreden.
De rest van de groep ging voor de 220km en 4000hm.
David en Ringo, de besten van de groep, reden een onderling  wedstrijdje waarin David het haalde met 82 sec (1 m 22 sec) voorsprong op Ringo, en dit na +-8u45min op de fiets. Heel sterk. Proficiat.
Bart, die bovengenoemde 120km lang kon volgen kwam na +-9u 06min over de meet. Hij moest zelfs onderweg nog een restaurant binnenlopen om de watervoorraad aan te vullen. Puike prestatie.
Geert, die met Dirk en Tom onderweg samen bleven, moest spijtig genoeg na 160km opgeven met krampen in de benen van boven tot onder en terug. Het zware parcours en de warmte waren de boosdoeners. Hij haalde de aankomst met de bus van Velotour. Toch felicitaties voor de 160km.
Dirk en Tom reden vervolgens de rit zonder veel problemen uit in +-9u 45min. Ook een dikke proficiat.
Bjorn was de pechvogel van het weekend. Sinds vorige donderdag al last van maag- en darmkrampen die vrijdag en zaterdag alleen maar erger werden. Al op de eerste Ballon moest ie vaststellen dat er geen jus in de benen zat en dan maar wijselijk besloot om de 110 km te fietsen. Achteraf gezien een slimme keuze , daar ie net voor vertrek naar het hotel nog moest overgeven. Bij aankomst in het hotel dan maar direct het bed ingedoken. Heel spijtig dat dit je net moet overkomen op D-day. Toch nog chapeau om die 110km uit te rijden.
Vriend Jean Pierre reed een toeristische 110 km waarbij genieten van de natuur en de entourage belangrijker waren dan de tijd.
Na aankomst in het hotel werd het vele korrelig opgedroogd zweet van ons lichaam gespoeld in een welverdiende douche. Daarna goed gaan eten en met een paar pintjes (ik ook) onze prestaties gevierd en besproken. Na een goede nachtrust en lekker ontbijt terug huiswaarts gekeerd.
Aan allen bedankt voor de leuke 3-daagse . Een homogene groep die elkaar steunde en plezier maakte. Voor herhaling vatbaar, al moet het voor mij dan niet perse les3ballons zijn.
Tot slot ook nog vermelden dat ook tineke Dries 3ballons heeft gereden met vrienden. Heb daar verder geen nieuws over vernomen.
MM pantani.


5 opmerkingen:

Red Philip zei

Indrukwekkende prestaties van iedereen!Echte Flandriens die door muren gaan en over bergen fietsen. Je moet het maar doen als bewoners van het vlakke Vlaamse land met zijn hier en daar nijdige bulten. Klassewerk en een heel gemeend proficiat! Proud to be a Tinekesvriend!

President zei

Dikke Proficiat aan alle deelnemers. Chapeau voor de vele trainingen en opofferingen die deze dag voorgingen

Anoniem zei

Wat waren de gemiddelden van iedereen? Ook belangrijk om eens te weten.

Anoniem zei

De gemiddelde voorsprong was 82 seconden :)

pantani zei

Gemiddelde van Petra was +- 18 denk ik, de rest lag tussen 22 en 24. Al is in zo een zware ritten uitrijden het belangrijkste en niet zozeer de gemiddelden.