contact

Verslag van de rit van 16 juni 2013 rally Wevelgem


Verslag rit van 16/06/13   Rally Gent-Wevelgem 90 km.

De sportieve renners komen beetje bij beetje aan de start. Er werd geen massa verwacht daar enkele sportievelingen gekozen hebben voor het fietsweekend en een ander deel de 150 km zou fietsen. Een enkeling nl onze Yvan nam de uitdaging aan om de 220 km voor zijn rekening te nemen.

Chapeau! Wonder boven wonder starten we met 15 man en hebben we een date met de voorzitter in Wevelgem die overgaat tot de geldelijke transactie. Eindelijk kunnen we starten met een sterk peloton van 16 man tegen wind. Op kop reed onze voorzitter himself met … Johan van de Streuvelsvrienden, een ware verbroedering als je het mij vraagt. Maar het sprookje bleef niet duren want op de splitsing van de 90 en de 130 draaiden de Streuvelsvrienden af voor de 130 km . 3 atletisch gevormde lichamen verlieten ons peloton. We maakten ons klaar om de Monte – en Kemmelberg te verslinden. Iedereen wou zijn plaatsje in het peloton veroveren. Een laatste sportdrankje wordt ingenomen om de kasseien te verpulveren. Het o zo machtig peloton wordt in frieten gereden op de Monteberg. Een drukte van jewelste van kruipende coureurs op weg nr de Parel van de Westhoek : de Kemmelberg! Een 3tal coureurs verkoos om door te  pedaleren naar Kemmeldorp maar de rest nam het gevecht aan met deze beauty! Het voelt iedere keer aan als een overwinning, vind ik toch… By the way, ik hoorde in de wedstrijdradio dat Diederik de beklimming van de Kemmel had gewonnen. Dikke proficiat!

In Kemmeldorp konden we onze honger stillen met wafels en drankjes van Bart V die zijn schoonvader aangesproken had om koersdirecteur te zijn voor 1 dag waarvoor allebei oprechte dank!!!

Op algemene aanvraag werd overgegaan tot de orde van de dag nl : “gelieve alle kettingen op de grote plateau te leggen teneinde huiswaarts te keren”! Er werd nog een laatste sportdrank ingenomen en weg was het peloton. Wesley en Steven namen het voortouw, en het mag gezegd zijn, ze deden dit excellent!!!

Na nog een vlotte terugtocht met de wind in het gat  bereikten we de eindmeet, Heule City waar we getrakteerd werden op ne “Gerard” omdat Heule het dorp van de Ronde van Vlaanderen wordt in 2014! Santé!

 

Fijne rit aan een gemiddeld tempo van 26km/u.

Petra.

6 opmerkingen:

President zei

Prachtig verslag van onze secretaresse-generaal!! Leuk en chaotisch ritje door de vele deelnemers. Knap kopwerk van onze nieuwe leden Wesley en Steven. Sportdirecteur José De Cauwer had zijn beste dag niet. De club was al lang terug in Heule toen hij nog ronddoolde in Wevelgem, hij had de andere fietsers en pijlkes gevolgd...

pantani zei

Mooi verslag van Petra die met verve de taak van MM overnam. Thx.

Red Philip zei

Alles draait geolied in deze club : de wielen,de spieren,de schrijfpennen!Heel mooi verslag en topprestaties!

Wesley zei

Op de terugweg vanuit Heule richting Kortrijk heb ik de sportdirecteur van de dag nog gekruist. Duidelijk het noorden kwijt :-)

Anoniem zei

Petra treedt toe tot het selecte gezelschap van schrijvers van de Tinekesvrienden.
Yvan

Skatbewaarder zei

Ik stel vast dat wij bijna evenveel schrijvers en dichters zullen hebben. Klasse