contact

Verslag van het fietsweekend 15 en 16 juni 2013 naar Avesnelles Frankrijk


In de schaduw van Ten Koetshuize stond zaterdagmorgen op de parking van de Aldi de inschrijvingstafel voor de club 2-daagse richting het land van Hollande. Schoon volk aan de start. Tinekesvrienden Willy,Geert,Joost,Wim,Simon  en Philippe kregen voor de gelegenheid versterking van de gebroeders Schleck (Geert en Johan Debeule),wereldreiziger Jan en Luc,karaktermens van kop tot teen. De technische staf bestond  uit Nicole (zus van Willy) en Johnny die de tot bezemwagen omgevormde clubbus in veilige sporen zou leiden.

Het decor werd verder aangevuld door rennersvrouwen wiens gemoedstoestand het midden hield tussen  hopeloos verdriet en een oefgevoel. Het eerste gevoel werd kracht bijgezet door een fikse plensbui waardoor de vochtige loop van het startgeweer elke vorm van buskruit weigerde met als gevolg dat de bezemwagen al vol zat nog vooraleer er een pedaalstoot gegeven werd. De lekke banddemonen van 2 jaar terug werden plots helder in herinnering gebracht,de moral vloeide samen met de regen de Heulse rioolbuizen binnen en de weermannen-en vrouwen werden verketterd als nooit tevoren. Het strijdershart van deze dwangarbeiders van de weg haalde evenwel de bovenhand toen ze besloten om met een Flandrienmentaliteit het sop uit hun …schoenen te rijden.

Gewapend met 3 gps-en en tonnen wielerervaring  trokken Geert en Willy het 10-koppig peloton op gang richting Avesnelles via Beloeil terwijl de dames gretig uitgewuilfd werden. Zowel de wielen als de spieren bleken goed geolied  en naarmate de turbulentiesnelheid  binnen het peloton toenam,verdampten de regendruppels. Uitgerekend aan kilometerpaal 13 werd Willy geconfronteerd met een lege luchtkamer die evenwel met bekwame spoed  en chirurgische precisie  vervangen werd door een net gekweekt,piepjong exemplaar. De regenvestjes konden aan de eerste pitstop weggeborgen worden terwijl Nicole en Johnny ons  al meteen vergastten op een uitgebreid appel-,chocolade en weightwatchersboogvulderscakebuffet,rijkelijk overgoten met koffie. Op en top sportvoeding die naast de aanlevering van de nodige brandstof  ook de smaakpapillen streelde. In  het pittoresk  ogende Beleouil vergaapten we ons aan het plaatselijk kasteel met zijn  wijdse omgeving. Naar verluidt oogt de plaatselijke  kasteeldame niet wijds maar wulps maar ze bleek jammer genoeg op fietsweekend…EĆ©nmaal de skreve over werd het parcours hoe langer hoe golvender en dat liet sporen na in de kuiten va Luc en Philippe. De bananen van Nicole bij de 2e pitstop deden evenwel wonderen  en bovendien werden we en bloc  opgeroepen als getuige voor de vastketening van een plaatselijke bruidegom. Na 141 km en rond de klok van 15u45 werd onze bestemming bereikt en dat werd gevierd met geestrijke bieren van ’t vat.

Het avondmaal was heerlijk,de wijn vloeide rijkelijk en de digestieven verkochten als zoete broodjes. De koerstactiek voor rit 2 werd door Jan haarfijn uitgestippeld  al liet hij geheimzinnig verstaan twijfels te hebben over een eerlijk koersverloop. Ook de politieke en demografische toestand van ons Belgenlandje kwam aan bod  en daaruit bleek dat er wel degelijk sprake is van een sluimerend generatieconflict al dient het gezegd dat Willy en Simon nog  altijd samen door de dezelfde deur kunnen. Moe maar voldaan werd de bedstee opgezocht. De vooruitzichten op een  droge terugrit richting onze plaatselijke schones,deden iedereen slapen als een roos.

Na het ontbijt (waar vindt men beter stokbrood of croissants dan in la douce France?) trokken we ons op gang voor om en bij de 125 km . De weergoden waren ons beter gezind en zelfs de wind besloot om in het voordeel te blazen. Meer moest dat niet zijn en er werden een aantal cartouches afgeschoten door o.m. Simon,Willy en de gebroeders Schleck. Net toen we rechtstreeks op antenne kwamen schudden Jan en Pantani enkele keren heftig aan de boom. Er werd slechts op het nippertje een generatieconflict vermeden en de wedstrijdjury had de handen vol met het bijhouden van het bergklassement en de tussensprints. Uiteindelijk haalde Pantani het met  1 punt voorsprong op Jan die met verve de prijs van de strijdlust binnenhaalde. Luc kreeg de prijs voor het heldhaftig ontwijken van de man met de hamer en de gebroeders Schleck worden verwacht voor contractbesprekingen met onze president. Etappewinst was voor niemand minder dan Geert,onze ex-MM die in de Gullegemstraat een poeske Scherens deed.

Rond 15 u vielen we in de armen van onze wederhelften en hier en daar was er zelfs een Saganneke te bespeuren.

Een heerlijk en sportief weekend werd ’s avonds afgesloten met een smakelijke hap in ’t Stampkot waar we met veel zin voor overdrijving heldhaftige verhalen opdisten die als muziek klonken in de oren van onze dames.

Met dank aan de organisatoren,de technische staf en de mederenners die opnieuw zorgden voor onuitwisbare en fantastische herinneringen in de Tinekesgeschiedenis.

Red Philip

 

Geen opmerkingen: