contact

Verslag van de verbroedering(srit) met FTC Cam Cole Geraardsbergen op 23 juni 2013


De grote dag was eindelijk aangebroken : verbroederingsrit met onze collega’s uit Geraardsbergen die gepakt,gezakt en gemotoriseerd naar de Gullegemse sporthal waren afgezakt . Enkele dapperen (de Giesbergnaren zijn de dappersten onder de Galliërs) onder hen kwamen  zelfs bij wijze van boetedoening  pedaalsgewijs   het zuiden van onze provincie binnengefietst. Ze zouden door een “muur” gaan om hun doel te bereiken.

De Tinekesvrienden van hun kant vonden ook vlot de weg naar de achterkant van het clublokaal niettegenstaande  moeder Natuur het nodig vond de priesterleegloop in de kerk te compenseren  door enkele wijwatervaten massaal te laten aanrukken. Zo kon iedereen bekwispeld worden  met het levensnoodzakelijke  en beschermende  hemelvocht. Ervaren rat Rambo  vertrouwde het zaakje niet en kwam met een bril voorzien van ruitewissers de zaak in burger bekijken. Hij moest met lede ogen vaststellen dat de startplaats er troosteloos bijlag terwijl hij opmerkte dat sommigen hun kuiten moesten optrekken ten einde over dijspieren te kunnen beschikken.

Er volgde topoverleg tussen beide besturen. Een gebriefde persjongen kwam terzelfdertijd  likkebaardend aangetoeterd  want hier was denkelijk nieuws te rapen. Waren er provincieoverschrijdende fusiegesprekken aan de gang? Werd er gegoocheld met clubaandelen?  Zou het stamnummer versjacherd worden? Zouden er koppen rollen? Besliste de toss over  de startrichting of werden er simpelweg  vlagskes uitgewisseld? Na 10 min volgde uitsluitsel toen een bedrukt ogende president  op zijn onderdanen afstapte. Iedereen hield de adem in en de benen stil,de persstylo was klaar om het papier te likken…en toen gebeurde het…Wegens de zeer slechte klimatologische omstandigheden  en de glibberige toestand van het wegennet,werd de rit afgelast.

De koersdirectie wou immers  ten alle prijze vermijden dat de namen van enkele onder ons (en van onze gasten) zou dienen  bijgegraveerd  te worden in de Ieperse Menenpoort . Het dagelijks obligaat bijwonen van die schitterende  Last Post  zou zowel mentaal als fysiek een te zware opdracht zijn voor beide besturen.

De moral steeg echter vlug terug naar zenith  toen iedereen breedlachend op de foto mocht. De atleten werden vooraan verwacht,de hangbuiken dienden verstoppertje te spelen . Het duurde dan ook een tijdje vooraleer alles en iedereen op de gevoelige plaat kon vastgelegd worden want iedereen stond aanvankelijk vooraan te drummen. Ons bestuur bewees vervolgens uit het beste hout gesneden te zijn door vliegensvlug  en doeltreffend te handelen. Johan van ’t Merlijntje werd via de tam tam uit zijn bed getrommeld  en onze sponsor, bakkerij Soete, werd via de modernste communicatiemiddelen gevraagd  om de catering 3 uur vroeger dan voorzien te verzorgen.

De youngsters Kevin,Simon,Wesley en Ringo besloten eerst nog hun nachtelijke baxter eraf te rijden  terwijl de rest  meegetroond  werd naar de locatie  waar menig Tinekeskampioen al gehuldigd en zat gevoerd werd. De bakjes troost werden in dank aanvaard en het hoogtepunt van de morgen waren niet de matte taarten  maar wel de glanzende Kortrijkse Kalletaarten  die geschonken werden door bakkerij Soete,waarvoor heel hartelijk dank! Ze streelden zozeer de smaakpapillen dat onze Geraardsbergse gasten een  gastronomisch orgasme nabij waren.

Naarmate de ochtend vorderde werden de anekdotes avontuurlijker en zag verslaggever Leffe,Chimay en andere voorgerechten de revue passeren. Straffe sportdrank die vlot in de kathedralen van lichamen werd gegoten. Ondanks het feit dat er een regenvloek schijnt te rusten op  het Heuls-Geraardsbergs verbroederingsschap ,kon iedereen tevreden en voldaan huiswaarts. Pantani en de president lasten nog een minitraining van 40 km in.21 Tinekesvrienden en 16 confraters uit Geraardsbergen hadden zich aangeboden voor dit volks en smakelijk festijn.

Tot zondag!

Red Philip

4 opmerkingen:

President zei

Machtig verslag opnieuw van onze eminente clubschrijver waarvoor dank. Spijtig van het weder maar niets aan te doen. Bijzondere vermelding en dank aan Wouter & Karolien Soete voor de Kalletaart

Skatbewaarder zei

Hoe zou het verslag er uit gezien hebben moesten wij gefietst hebben.,?
En intussen kennen onze geraardsbergse vrienden ook ons clublied : Sevee ole, ole

pantani zei

Heel mooi verslag opnieuw van de Phille. Zelfs zonder te fietsen lukt het hem om een boeiend verslag te schrijven.
Idd jammer van het weer, maar we geven niet op, volgend jaar opnieuw.

Oude Zak zei

Lang geleden dat ik op tot de youngsters werd gerekend! Machtig!
Ringo.