contact

Rit van 9-6-2013 - WO I -Diksmuide



Eindelijk veelbelovende weerberichten gaande van zon en 22 graden tot onweer maar dan in de namiddag. Echte situatie : wind die zelf niet juist wist uit welke richtingen eerst geblazen en een eerder gesloten wolkendek waar de zon niet kon doorpriemen. Dit kon evenwel niet verhinderen dat er  19 atleten en 1 tester aan de start verschenen voor de WO I rit onder regie van Franky. Onze tester werd door  Yvan gesommeerd om eerst langs de kassa te passeren maar die bleek nog gesloten op dit onzalig vroeg morgenuur. Werk aan de winkel dus voor Q die droomt van openbare dienstverlening 24u/24u.De eliterenners van de club lagen nog in hun Frans kaf na te genieten van hun topprestatie op zaterdag in de Vogezen : les Trois Ballons maakten nu ook kennis met het team uit Heule! Op de redactie waaiden enkele berichten binnen van o.a. Geert Depoortere 1,Bjorn , Pantani ,Petra  en van enkele wielerweduwen voor 3 dagen. Ze leverden samen met onze overige vertegenwoordigers stuk voor stuk topprestaties af waar we als club heel fier mogen op zijn! Straks loeren er voor onze sponsors nog lucratieve contracten om de hoek in het land van Hollande. Van een terugverdieneffect gesproken. Verslag hierover volgt nog.
Toch enige consternatie ter hoogte van  de volgwagen waar gelegenheidssportdirecteur  Dieter Hantson getooid  zat in een blauwzwarte no  sweat,no glory uitrusting! Een gedurfde zet te midden een bastion KVK-ers  en SVZW-ers . Een spoedvergadering tussen SB/PM Willy en zijn alter ego leverde eerst een schorsingsvoorstel op maar vermits de overige bestuurders onbereikbaar bleken werd dan maar besloten de multivoetbalculturele spons over dit voorval te vegen al blijft het nog te bezien hoe MM Pantani als notoir RSCA-sup dit zal bekijken. Met onze collega’s (lees : kleine broerkes) Streuvelsvrienden is het inmiddels triestig gesteld : hun kopman Johan gaf verstek terwijl enkele (welgeteld 3) van hun toeristen met aftandse truitjes op het appel verschenen :  hun armen zaten er duidelijk door,Beerschottoestanden  zijn niet meer veraf,misschien kan er  eens gepolst worden bij PDC  of BDW om hun stamnummer te kopen?
In gestrekte draf en met de wind min of meer als bondgenoot werd het 1e stuk van de etappe vol goeie moed aangesneden. Deze club heeft tevens  oog voor de wereldgeschiedenis en maakt er een erezaak van jaarlijks een eresaluut te brengen aan de talrijke slachtoffers van WO I. De graven turen als stille getuigen van die waanzin strak voor zich uit. Het went nooit,zoveel bloed dat in onze contreien vloeide voor de vrijheid van volk en vaderland. Een dergelijke fietstocht dient dringend opgenomen te worden in de onderwijshervorming zodat de huidige iphone,ipad en pc-generatie zich bewust wordt van deze tragedie die moeders,vaders en kinderen amper 100 j geleden in opperste staat van ellende en onmacht brachten.
Aan kilometerpaal 37 besloot onze SB/PM - gedreven door een protesterende prostaatklier - een geurspoor achter te laten in iets wat deed denken aan de Gaverbeek en juist in de nabijheid van een goedgevulde stal stieren…Kan het nog symbolischer  als locatie? Na dit korte oponthoud werd er stevig doorgetrapt en konden snelheden van meer dan 40km/u opgetekend worden tot aan de bevoorrading. Met de ogen toe namen we drank en spijs aan van de assistent van Garrido,waarvoor hartelijk dank aan Dieter!
De terugweg  was opnieuw bezaaid met verraderlijke windstoten die stilletjesaan hun tol begonnen te eisen. Nadat  senior en junior Willy heftig aan de boom hadden  geschud haakten Franky (topprestatie als kopman)en Red Philip (te veel whisky  op zondag en te weinig km’s) geplooid af  ter hoogte  van Moorsele om vervolgens in staat van ontbinding de thuishaven te bereiken. Gelukkig nam  de verwennerij van vaderkesdag alle pijn en smarten weg.
Uiteindelijk werd afgeklokt op 110 km tegen een respectabel gemiddelde van 27,8!
Volgende week wordt er met Gent-Wevelgem uit een klassiekersvaatje  getapt terwijl een clubdelegatie het weekend vult met een tweedaagse richting Avesnelles.
Red Philip


2 opmerkingen:

President zei

Wat geniet ik van de prachtige verslagen van Yvan en Red Philippe. Goed om lezen dat de club ook zonder voorzitter draait als een goed geolied carbonwiel. Ik ben hier ondertussen President geworden van de lokale Petanqueclub "Les Boules Carréés". Zonnige groeten uit Pastisland

Skatbewaarder zei

Weer genieten van de proza van onze clubschrijver.
Het was een mooie rit onder leiding van Franky, die op het einde , zoals zovele n, tussen zijn kader hing.
De "oude" pm/sb reed samen met zijn zoon en schoonzoon iedereen uit de wielen., en dit a 100 km beuken tegen de wind.een vaderdaggeschenk.