contact

Verslag van de rit van 20 april 2014 Mont St-Aubert


Alarmerende berichten in de uren voorafgaand aan de 8e etappe. Gereputeerde weerstations sloegen elkaar om de oren met tegenstrijdige berichten, de buienradars leverden een gevecht op regen en zon en trachtten het wolkendek met Zwitserse precisie te doorgronden. De voorzitter himself liet niks aan het toeval over en volgde uur na uur de ontwikkelingen op via de tablet. Duidelijk geen slaaptablet want uiteindelijk kwam hij tot de vaststelling dat eens te meer het weerstation van de club, het alomgekende Meteo Tineke, nagels met koppen had geslagen op dag – 7! Ons weerstation dribbelt met een  regelmaat van een klok de gevestigde waarden en lijkt zo stilaan toe aan een opmars richting alle Telenetzenders. Veel volk dan ook aan de start van de eerste bergrit met hier en daar een regenvestje dat evenwel vlug in de achterzak belandde. Net voor de start vernamen we nog dat er een hele strafrechterlijke procedure opgestart werd tegen het puntensysteem van de club dat blijkbaar even in de digitale soep draaide op dag 1 van het nieuwe seizoen. Het conflict komt in de loop van deze week voor de groene clubtafel. Alle bewijsmateriaal wordt ondertussen verzameld (foto HNB,manuele deelnemerslijst,de stylo die medeplichtig was aan het delict,reistickets en getuigenissen van omstaanders en supporters) om alsnog de klassering in een juiste plooi te krijgen. Naar verluidt zijn de gebroeders Devos betrokken partij en zou Red Philip nu broeden op een paasei. Wordt vervolgd. Na de presidentiële zegen en het ochtendlijke dankgebed voor de bloemen uit Nederland kon parcoursbouwer Jacques aan de slag daarbij geassisteerd door sportdirecteur Bart Vanhoutteghem. De SB/PM liet zich verontschuldigen vanwege deelname aan de Scheldeprijs op zaterdag in Schoten waar hij 155km aflegde aan 28,3 gemiddeld. Een echt schot in de roos dus , dit in tegenstelling tot zijn favoriete ploeg die naast de roos schoot ondanks het uittekenen  van geslaagde wiskundige patronen op de groene rechthoek.

Rambo eiste van meetaf aan het medekopmanschap op daarbij ondersteund door Diederik. Het getuigt van grote conditie als een spurtbom en routier als Rambo  al in de 1e bergrit mee de teugels in handen helpt houden! Het valt tevens op dat ook de fondateur blaakt van conditie. Wat gieten zij in hun pulle? Het werd een gezapige aanloop naar de gevreesde Mont-St-Aubert waarbij op meerdere plaatsen hart -en bloedvaten langzaam geprepareerd werden op het steile monster. Tim broedde op een aanvalsplan waarbij hij direct aan de voet de aanvalsklok zou luiden om op die manier het kaf van het koren te scheiden. Bijkomend wou hij  met zijn verschroeiend aanvalsplan de Ronderenners verschalken maar dat laatste lukte niet echt. Iedereen raakte heelhuids boven ondanks doorschuivende achterwielen op de vochtige en steilste strook. Petra triomfeerde en liet weten dat de eindstand Mont-St-Aubert – Petra geëindigd was op 0-1. Puike prestatie!

Al het harde labeur werd beloond met een gastronomische pitstop waarbij Bart overheerlijke rijsttaartjes voorzag die met vakmanschap waren klaargestoomd door onze sponsor Wouter. Hartelijk dank Bart!

De terugweg werd vooral gekenmerkt door een felle tegenwind waarbij Jacques met ferme pedaalslagen en kromgebogen als een echte Flandrien van geen wijken wilde weten. Als apotheose volgde nog een mooi eerbetoon aan de stad van Manten en Kalle waarbij langs kronkelende en krinkelende wegen ons peloton haar visitekaartje afgaf aan de plaatselijke bevolking.

Zeer geslaagde rit,79 km tegen 26,5 gemiddeld en 26 renners.

Tot zondag!

Red Philip

3 opmerkingen:

President zei

Prachtige proza van onze clubschrijver waarvoor dank. Pluim aan parcoursbouwer ex SG Jacques voor zijn uiterst originele terugrit. Was genieten geblazen!! Ook ne merci voor de service course van Bart , bevoorrading afkomstig van de beste bakker van West-Europa! Et l'incident du classement Frères Devos est clos....

Jacques SG zei

Wegens de weinige alternatieven zeer tevreden dat de 'klassieker' Mt St Aubert toch op een ander parkoers dan gewoonlijk kon afgelegd worden. 't Was eens wat anders. Opnieuw subliem en accuraat verslag van de clubschrijver. Dank ook aan de sportbestuurder voor de lekkere bevoorrading. En de broeders Devos moeten nog niet op hun 2 oren slapen : ondanks reeds 5 gemiste ritten ga ik toch voor de witte trui !

Skatbewwarder zei

Prachtig relaas. Red Philippe is al aan het trainen voor zijn nieuwe job bij bpost.
En hij kan het blijkbaar niet laten om wat reclame te maken voor de best voetballende ploeg van PO. 1.
Dat eerste doelpuntje mocht er best wezen, nietwaar.
Zie ik Coulibally niet direct nadoen.