contact

Verslag van de rit van 6 april 2014 Heule dorp van de Ronde!


Op een moment dat de meeste Ronderenners nog aan het dromen waren van een overwinning, blies  ons Tinekesleger verzamelen voor dé wielerhoogdag van het seizoen. Ten Koetshuize was hermetisch afgesloten en omgevormd tot een VIP-dorp maar een pro-actief bestuur had alles voorzien om de start vlekkeloos te kunnen laten verlopen. Onze Streuvelsvrienden blijken fervente volgers te zijn van de Tinekesblog want ze kwamen tegemoet aan onze minieme vorm van ongerustheid betreffende hun wielerlot : ze tekenden alle 3 present voor hun eigen ronde. Het aanbod van onze president om de strijdbijl voor 1 dag te begraven door samen met ons via een verbroederingsrit de hoogdag te vieren, werd afgewimpeld vanwege te weinig ...hoogtemeters op het menu. De relatie blijft dan ook eerder gespannen en evolueert richting frigiede oorlog.

Geert, vader van Tim, fungeerde als sportdirecteur en zag hoe het deelnemersaantal langzaam maar zeker aandikte tot 15 renners. Een eerder bescheiden aantal maar er waren verzachtende omstandigheden. Zo waren onze Ronderenners nog aan het bekomen van hun uitzonderlijk exploot op zaterdag. De redactie vernam dat  de talrijke trainingskilometers resulteerden in een glansprestatie waarbij iedereen heelhuids de aankomst bereikte. Er werden gemiddelde snelheden genoteerd van zo maar eventjes dik 27 en 28 km/u en dat over een afstand van om en bij de 250 km met hellingen om u tegen te zeggen. Coach Dirk moest in extremis forfait geven vanwege een arbeidsongeval maar ontfermde zich met veel liefde over zijn discipelen door sterk aanwezig te zijn. Minder vrolijk nieuws kwam er van ons nieuwste lid  Piet Deceuninck. Piet kwam onzacht in aanraking met een paaltje en blijkt zwaar gehavend te zijn aan kaak en schouder.  Spoedig herstel Piet, we duimen voor jou!

Verder gaven er nog enkele leden forfait vanwege een opvordering door het plaatselijk feestcomité. Blijkt dat Heulenaars kunnen feesten als de beesten en bekend staan als echte zuipschuiten. Ons bestuur is zoals bekend heel straf in crisismanagement en gaf dan ook enkele Tinekesvrienden dienstvrijstelling door hen belangeloos ter beschikking te stellen van de plaatselijke bevolking. Een scherp ogende fondateur had een ingenieus plan opgesteld : met de nodige rugwind richting Wingene om ons van daaruit onder te dompelen in de sfeer  van de  Ronde door op het parcours van de helden terug te keren naar het feestdorp van Zuid-West-Vlaanderen. Hij kreeg aan de kop het gezelschap van onze president die als een heuse dirigent het tempo aangaf ten einde het strikte uurschema niet in de soep te laten draaien. Ons raderwerk liep uiterst gesmeerd, geen enkele lekke band en een sportdirecteur die ons halfweg verwende met een gevarieerd buffet en aangepaste drank. Bedankt Geert en Tim!

De 2e wedstrijdhelft werd gekenmerkt door talrijke kippevelmomenten. Ons Vlaanderenlandje is het gezelligste plekje op deze aardkluit! Ambiance troef op elke hoek van elke straat, aanmoedigingen, flitsende camera's, afgezette ronde punten...het werd allemaal ons deel op weg naar het mekka van deze Ronde. Het binnenrijden van Heule jaagde de adrenaline dermate door ons lijf dat de gemiddelde snelheid met een ruk de hoogte inging. Wat een sfeer, wat een uitbundige menigte, wat  een oorverdovend gejoel! We kwamen ogen en oren te kort om alle indrukken te kunnen vasthouden...Geen haartje op ons lijf dat plat bleef liggen! Alleen hiervoor al is het meer dan de moeite een Tinekesvriend te zijn.

Een enorme belevenis die haar eindpunt vond aan Heule station waar Bart Huysentruyt ons enkele emoties deed doorspoelen. Bedankt Bart! Daarna werden we zelf door de menigte opgeslokt en vuurden we de echte dwangarbeiders van de weg aan.

70 km tegen 27,5 gemiddeld. Tot zondag!

Red Philip
 

4 opmerkingen:

President zei

Sfeerrijk verslag van een uiterst sfeervolle rit. Inderdaad kippenvelmomenten bij het binnenrijden van Heule!! Dank aan Mark voor de prachtige rit tot Wingene en dank aan Geert, Tim & Bart H voor de logistieke ondersteuning! Proficiat aan onze rondemannen, we verwachten jullie terug in het clubmidden en spoedig herstel aan Piet.

skatbewaarder zei

Inderdaad, een stralende voorzitter gezien bij het binnenrijden van het dorp van de Ronde. Ik was net te laat met mijn camera.
Proficiat aan de nieuwe flandriens en spoedig herstel aan de ongelukkigen.
Ik was nog in feeststemming van de klinkende zege van eesevee tegen Standard.
Maar zondag zou ik er op de kasseien moetgen bijzijn.

pantani zei

Bij deze wil ik ook Philippe Ysebaert bedanken voor het overnemen van mijn taak als MM tijdens mijn Rondetrainingen. Naar tschijnt heeft hij dit met verve gedaan. Minder had ik van hem ook niet verwacht. Bedankt.Vanaf zondag ben ik weer aanwezig.

Red Philip zei

Met veel plezier Pantani! Mss vergat ik wel hier en daar een starter te noteren, maar dat zijn beginnersfouten hé. :-))))