contact

Verslag van de rit van 27 april 2014 Torhout


Na een eerste kennismaking met de Tinekespyreneëen, stond er een vlakke overgangsrit op het programma. De eerste bergrit had geen noemenswaardige slachtoffers gemaakt en daar zullen zeker de met veel liefde klaargestoomde pasta’s en versgeplukte bananen door onze eega’s wel voor iets tussenzitten. Hier en daar zagen we al enkele schuchtere pogingen om met ontblote benen en armen ten strijde te trekken al waren de koukleumen toch nog in de meerderheid. Om de sollicitatie van meteo Tineke als baanbrekend weerstation nog wat kracht bij te zetten, hier nog even de voorspelling op D-7 : “ we komen terug in westelijke luchtstromingen. Het blijft echter droog tot de middag, 16°. Wind zit tegen op de terugweg maar voor Pantani is dit geen enkel probleem”. De meest onderschatte meteodienst van het land zat er voor de zoveelste keer weer boenk op! De Deboosere’s  en Haagdorens van deze wereld krijgen er het schaamrood van op de wangen. In het licht van de nakende verkiezingen begint Pantani zich langzaam maar zeker te gedragen als een echte politicus : hij cumuleerde voor de gelegenheid zijn taak als MM met de functie van parcoursbouwer. Bovendien zorgde Wim opnieuw voor een female touch in de volgwagen : hij delegeerde de taak van sportdirecteur aan de 2 vrouwen in zijn leven, nl. Peggy en Kimberley. Beide dames verhoogden nog het knuffelgehalte in de volgwagen door zich te laten vergezellen van hun uiterst schattige mini-maltezer.

Lichte zenuwachtigheid net voor de start toen bleek dat de gps van dienst er maar weinig zin in had. Enkele schietgebedjes en knopjesmanipulaties verder kon dit wereldteam zich echter  toch op gang trekken richting le plat pays van Torhout en omstreken. Een opgemerkte gast in de karavaan was niemand minder dan Kevin die op zaterdag nog Luik-Bastenaken-Luik had gereden en nu reeds paraat stond voor de teamrit : chapeau Kevin! Het is trouwens hét klassiek seizoen bij uitstek voor onze leden want naast Kevin bolden ook Wesley, Steven en Simon over de meet van deze Waalse klassieker. Prachtprestatie die onze club naambekendheid bezorgt over de taalgrenzen heen. Sterk gedaan jongens! Een jarige Bjorn van zijn kant ligt even in de lappenmand met een pijnlijke ontsteking in de bil-en kniestreek waardoor Ulrieke enkele massage-overuren zal dienen te kloppen. In het gezelschap van begeleiders Kevin en Ringo dirigeerde machinist Pantani zijn troepen als een intercitytrein tegen een egaal tempo richting pitstop. Ivan daarentegen heeft het meer op de folkloristische  stoptrein begrepen en besloot dan maar om zijn voorband te lossen ten einde een tussenstop af te dwingen. Of dit te maken had met de aanwezigheid van vrouwelijke sportdirecteurs laten we wijselijk in het midden. Een uiterst gesmaakte pitstop viel ons halfweg te beurt waarvoor hartelijk dank aan de familie Pantani.

Tijdens de terugweg kregen we af te rekenen met een zwaar in het nadeel blazende wind maar zoals eerder reeds voorspeld door meteo Tineke bleek dit geen enkel probleem te zijn voor onze in bloedvorm verkerende voorhoede. Ringo bewees bovendien dat de gebeurlijke  opvolging van onze fondateur clubgps Mark geen probleem zal zijn vermits hij zomaar uit de losse pols de taken van een falende gps met succes overnam.

Er volgde nog een zeer pittige epiloog in de straten van Heule nadat ancien Willy alias de SB/PM ,met een noodkreet de finale op gang schreeuwde. Een 20 km verderop beginnen langzaam maar zeker de noodklokken te luiden nu men daar na een 2 op 9 eerder op ram-dan op titelkoers blijkt te liggen.

Deugddoende rit op door Pantani vakkundig uitgekozen vasttapijtwegen. De wind zorgde uiteindelijk nog voor een conditiebevorderende uitputtingsslag.

19 renners,80 km tegen 26,8 gemiddeld. Tot zondag om,opgelet,7u30!

Red Philip

6 opmerkingen:

President zei

Prachtig realistisch verslag, om van te snoepen, net als ik was er zelf bij!!

pantani zei

Heel mooi verslag, bij het lezen ervan voel ik opnieuw de wind door mijn "haren" blazen.

Skatbewaarder zei

Aan de kwaliteiten van de verslaggever twijfelen wij niet.
En vooral dat onderliggend snuifje jaloezie ten opzichte van de beter voetballende buren hoort er bij.
.pittig ritje , ook ik voelde de wind door mijn haren.
Op naar zondag voor een 50@ hoogtemeters

Frank Deboosere zei

Helaba, dat moet gedaan zijn met die lof voor Meteo Tineke. Ik ben de norm en het icoon van de weersvoorspelling. En in 't weekend schijnt de zon altijd aan de kust.

Sabine met de E-norme loezen zei

Ja Frank heeft groot gelijk. Wel spijtig dat ge bij mijn weerbericht nooit de Balkan ziet.

CAR Accent vzw zei

Platte tube met twee vrouwelijke sportbestuurders...... is maar half zo erg. Alleen jammer dat ze nagelaten hebben mij in gang te duwen...
Yvan