contact

Verslag van de rit van 30 maart 2014 Poelkapelle


Dankzij de Brit William Willet  was een meerderheid van ons gezelschap zaterdagavond in bed gedoken met op het nachtkastje niet alleen de smartphone maar ook een handgezette wekker ten einde niks aan het zomeruurtoeval over te laten. Biologische klokken werden ontregeld, voetbaluitjes vroegtijdig afgebroken, echtgenotes werden een uur vroeger naar bed meegetroond want alles moest wijken voor de plicht op zondagmorgen : een geef acht ter hoogte van Ten Koetshuize waar de president klokvast als altijd zijn troepen schouwde. Fier als een gieter reed de SB/PM het Heulse tarmac op nu zijn ploeg onverwacht voor 3 paaseieren had gezorgd. Eigenlijk een week te laat, maar geen enkele KVK-sup die daar erg in had. Naast de gestelde lichamen ook enkel scherp afgetrainde exemplaren aan de start : wie een brood werpt richting Bjorn, Bart Vanmarcke en parcoursbouwer Dirk krijgt het gegarandeerd gesneden terug, messcherp staan ze. Ze stonden nu voor hun ultieme test : toetsen of hun hard labeur richting Vlaanderens mooiste voldoende was om mee te kunnen met het Tinekespeloton. Pantani lag na 4000 trainingskm's nog te soezen in de armen van Peggy. Hij laat absoluut niks aan het toeval over en beseft als geen één dat de klassiekers vooral  in bed gewonnen worden. De redactie vernam nog dat onze MM inmiddels een graag geziene gast is in de vetsmelterij waar hij na elk bezoek het strijdlied van het inmiddels opgedoekte Thor Waterschei uit volle borst aanheft : "Ter Heil Onzer Ribbenkast!".

Dirk promoveerde schoonvader Johan prompt tot sportdirecteur terwijl Petra in de bedstee aan het recupereren was van Gent-Wevelgem of was het eerder van de après party? Rambo van zijn kant kon nog net aansluiten bij een vertrekkend peloton. Het verouderingsproces van 1u had zich vertaald in een extra gelaatsrimpel die  hij eerst nog succesvol had weggestreken, geholpen door de wondere techniek van het stoomstrijkijzer. Voor de aandachtige waarnemers onder ons : de Streuvelsvrienden zijn nog altijd vermist. De tijd begint te dringen want hun zwarte pacemakerdoosbatterijen zenden nog maar enkele dagen signalen uit. Delen we binnenkort Ten Koetshuize met de bevallige Streuvelsweduwes?

Dirk en co namen de ploeg onder een stralende zonnehemel op sleeptouw richting Poelkapelle. Ofschoon de ochtendlijke temperaturen nog niet van die aard waren om brandwonden te veroorzaken, hadden enkele dapperen toch de korte broek vanonder het stof gehaald. Er was voorts een zekere vestimentaire twijfel zichtbaar maar 1  constante  was toch aanwezig : hoe dikker de speklaag, hoe luchtiger de kledij, omgekeerd ook.

De 1e wedstrijdhelft liep gesmeerd langs een heerlijk landschap en met fluisterasfalt beklede wegen.  De pitstop ter hoogte van een militaire begraafplaats was een belevenis op zich : naast de fel gesmaakte spijs en drank (dank u Dirk en co) werden we tevens aangemoedigd door buitenlandse toeristen. We waren jammer genoeg onze gesigneerde foto's vergeten maar de atletische lichamen maakten veel goed.Na de pitstop werd de etappe uiterst pittig met eerst een heuse granaataanval door de president die gecounterd werd door Tim en Kevin. Boven greep Kevin de bloemen voor de president en Tim.De toon was gezet en de benen kriebelden hoe langer hoe meer. Voor Moorsele werd opnieuw een oorverdovende cartouche afgeschoten. De RVV-toppers zetten de aanval op en wat volgde was een heerlijke race met de mannen in vorm op de eerste rij en een 2e groepje dat in waaiervorm op enkele lengtes bleef hangen. Mooi om zien hoe gesmeerd alles verliep : geruisloos de kop overnemen, ploegmaats uit de wind zetten, doorbijten op de cruciale momenten, kortom : een sportsensatie van de bovenste plank! Het Tinekesleger verkeert duidelijk in bloedvorm!

Heerlijke rit, bravo Dirk! 78 km,19 renners en een gemiddelde van 27,2! We wensen onze jongens alle succes in hun RVV zaterdag en verzamelen terug zondag om 8u voor de jaarlijkse wielerhoogmis in ons dorp van de Ronde!

Red Philip

NVDR: herbeleef de rit op http://connect.garmin.com/jsPlayer/471076662

1 opmerking:

President zei

Prachtig verslag en even machtige rit. Proficiat en dank aan Dirk voor de mooie vergezichten en rustige wegen langs Stadenberg, Houthulstbos en Tynecot Cemetery. Dit was puur genieten!